Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’nün Peygamber Efendimizin doğum tarihinden esinlenerek hazırladığı proje kapsamında 1571 yetime ve öksüze bayramlıkları hediye edildi.
Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan stantta kendi ayakkabı ve elbiselerini seçen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Bir çocuğu kendi elleriyle giydiren Külcü çifti, yetim çocuğun mutluluğuna ortak oldular.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar artık Türkiye’de bir marka haline geldiğini söyledi.
Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalarla Çorum’da belediyecilik anlayışını yeniden tanımladıklarını dile getiren Başkan Külcü, bir taraftan belediyeciliğin kendilerine yüklediği temel görevlerimiz yaparken diğer taraftan da gerek kanunların, gerek Anayasa’nın esasında kamu kurumlarına yüklediği ama yerine getirme konusunda çoğu zaman gecikmiş olduğu sosyal belediyecilik çalışmalarını son 6 yıllık dönemde yeniden formatladıklarını vurguladı. Külcü, belediye hizmetlerini bu sayede yeni bir anlayışa kavuşturduklarının altını çizdi.
Yapılan her hizmette ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket ettiklerini dile getiren Başkan Külcü, “Bu anlayışla siyasi ve belediye çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızı ortaya çıkaran olgunlaştıran, büyüten ve bugün Çorum Belediyesi’ni sosyal belediyecilik anlamında marka belediyelerden birisi haline getiren anlayışımızda tam olarak bunun üzerine kurulmuş bir anlayıştır. Çorum Belediyesi yaptığı hizmetlerle sosyal belediyecilik alanında Türkiye’de en önde gelen belediyelerden birisi haline geldi. Yeni doğmuş olan bir çocuk için hoş geldin bebek ziyaretinden tutunuz artık yaşı kemale ermiş kendisine yardım edecek kimsesi kalmamış büyüklerimizin ev temizliğine kadar, kadın ve gençlerimize yönelik çalışmalar engellilere yönelik çalışmalar, Türkiye’de sayılı örneklerinden birisi olan Gıda Bankası ile ilgili çalışmalar hepsine bir bütün olarak belediyemizi marka belediyelerden birisi haline getirdi. Bu tabi beraberinde beklentiyi de yükseltti. Çorum Belediyesi artık toplumun her kesimine hizmet eden bir belediye. Burada genciyle yaşlısıyşla, kadınıyla erkeğiyle herhangi bir mahalle ayrımı yapmaksızın oy verdi, oy vermedi ayrımı yapmadan kimin neye ihtiyacı varsa adeta onu yerine getiren o hizmeti ifa etmek için koşan koşturan bir belediye hizmeti haline geldik. Çocuklarımıza bayram hediyesi olarak adlandırdığımız elbise ve ayakkabı dağıtımı da bunun bir örneğidir” dedi.
1571 yetim ve öksüzün yüzünü güldürdükleri proje hakkında bilgi veren Başkan Külcü, “Peygamberimiz 571 yılında doğmuştur. Ve kendisi bir yetim olarak büyümüştür. Projeyi hazırlarken oradan esinlendik. Bu proje 2013 yılında yetimler üzerinden başlatmış olduğumuz bir çalışma. Önce 571 sonra her bayramda bin 571 sayısına ulaştı. Artık 6 bin 500’lü sayılara ulaştı. Bu bizim için mutluluk ve iftihar vesilesidir. İlk etkinliğimizi 2013 yılında bir Ramazan bayramında yaptık. 2014 yılında hem Ramazan hem Kurban bayramında yaptık. Devlet bu zamana kadar ne yazık ki bu kapılarını açık tutmamış tutamamış. Son 13 yıldır insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla ortaya çıkan kamu yönetimi ve devlet yönetimi anlayışı bizi bu noktaya getirdi. Bu hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Mahalle muhtarlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Hem bugün yaptığımız çalışmanın esin kaynağı hem de bir hafta önce 3 bin 700 çocuğun katılımıyla yaptığımız çocuk iftarının esasında bir yıl önce planlamasını Hatice Hanım yaptı. Çalışmalarımızda hep yanımızda oldu. Hatice hanım bize her zaman yardımcı oluyor. Bize çok büyük katkıları var” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim