Belediye Başkanı Zeki Gül, Velipaşa Hanı'nın 3 katlı otel bölümü ile birlikte Türkiye'de benzerleri arasında sayılı birkaç eserden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de Velipaşa Hanı'yla benzer özelliklere sahip hanların bulunduğunu belirten Gül, "Ancak Velipaşa Hanı büyüklüğü, çok katlı olması ve ahşap çatı sistemi ile inşa edilmiş olması gibi özellikleriyle Türkiye'de kendi alanında sayılı birkaç eserden biri. Bu tarihi yapıya önem kazandıran özelliklerden biri de Han’a sıra dışı bir görünüm katan ve 'Anadolu Oteli' olarak anılan üç katlı bölümün olması." diye konuştu.

Restorasyon çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüklerini ifade eden Gül, “Burayı aslına uygun şekilde, işin uzmanı arkadaşlarımızın denetiminde restore ediyoruz. Aslına uygun şekilde kerpiç duvarları örüldü. Duvarların bir kısmı da ağaç direkler üzerine çakılmış çıtalara atılan sıvayla kaplandı. Bağdadi ve tavan işlerini bitirdik. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi yapıyı kent turizminin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim