Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Vali Ahmet kara ve eşi Mesude Kara, Garnizon Komutanı J.Kd.Alb Ahmet Çelik ve eşi Leyla Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve eşi Demet Hazal Yurdagül, İl Defterdarı Ali Sormaz, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı’ ve eşi Nadide Tarancı, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, ormanların insanların korkunç tüketimine maruz kaldığını ve bu alanların, yakacak, barınma, endüstriyel ihtiyaçların yanında arazi açma gibi nedenlerden dolayı yok edildiğini söyledi.
Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara ise konuşmasında, artık bütün kadınların aynı zamanda gönüllü orman elçisi olduğunu vurguladı. Ağacı dikmek kadar bakımının da önemli olduğunu belirten Mesude Kara, kadınların bu konuda da bilinçlendirme açısından önemli görevler üstleneceğini belirtti.
Vali Ahmet Kara ise konuşmasında tarihte Türk milletinin ormana büyük önem verdiğini belirterek, en önemli anayasa metni olarak gösterilen Fatih Kanunnamesinde “ormanlarından bir dal kesenin başını keserim” cümlesinin yer aldığını belirtti.
Ormanlar doğal hayatı koruyan hayatın içinde barındığı bir ortam olduğunu söyleyen Vali Kara, yok olar ormanların bulunduğu ortamlarda yer alan hayvanların strese girerek insanlara saldırdığının görülebildiğini dile getirerek, orman alanlarında ise hayvanların sakin bir ortamda yaşamaya devam ettiğini belirtti. Ormanların aynı zamanda mesire alanı olduğunu söyleyen Vali Kara, doğal afetleri de önleyen ormanların korunması gerektiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin de bulunduğu törenin ardından 80 dönümden oluşan iki ormana 1500 fidan dikildi.








KADINLARA YER VERDİLER
Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Samsun yolu üzerinde eski Karayolları Şantiyesi yakınında Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı ve Bereket Ormanı oluşturulurken, çevre köylerde ikamet eden kadınlar, törene katılan protokol mensuplarını ve eşlerini sıcak karşıladı.
Protokol önünde yapılan karşılamanın ardından töreni izlemek için kadınlar yan tarafa geçerlerken Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Defterdarı Ali Sormaz, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve bazı Vali Yardımcıları protokoldeki yerlerini kadınlara verdi. Protokol mensuplarının davranışı takdirle karşılanırken kadınlar da töreni ön saflardan izleme imkanı buldu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim