İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve KOSGEB Çorum Merkez Müdür Vekili KOBİ Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal’ın yanı sıra akademisyenler ile sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Rektör Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin “Girişimcilik” konusunu destekleyen ve bunu somut olarak hayata geçirmeye başaran nadir üniversitelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, “İlk olarak İşletme Bölümü ile başlattığımız ve eklenen diğer bölümlerin yanı sıra Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarımızda da devam edeceğini ümit ettiğim çalışmayı başarıyla uygulamanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin öğrencilere mevcut iş imkânlarının yanı sıra alternatif bir iş kapısı açtığını ve kendi işlerini kurabilme olanağı tanıdığını kaydeden Alkan, bu programın uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra sertifika almaya hak kazanan 150 öğrenciye sertifikaları ve temsilî 150.000 TL’lik çekleri, Rektör Alkan ve diğer akademisyenler tarafından verildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim