İki kurumun işbirliği ile Çorum’da istihdamın korunması, artırılması ve işsizliğin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, ekonomide yeni işlerin yaratılması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve bunların geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Girişimcilik Eğitim Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür’ün Perşembe günü imzaladıkları protokol kapsamında 150 kişiye 32 saatlik Girişimcilik Eğitimi verilmesi plânlanıyor.

Girişimcilik Eğitim Programı hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Şahan, eğitimlerin ilan edilecek program çerçevesinde yıl içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

İş kurma düşüncesi olup da gerçekleştirme imkânı bulamayan yurttaşların katılımcı mülakatları sonucu eğitime dâhil edileceğini belirten Ali Şahan, “Vatandaşlarımız, katıldıkları eğitim sonucunda, katılım belgesi alacaklar ve iş kurma plânı hazırlayıp resmî işyeri açma şartlarını yerine getirdikten sonra KOSGEB’e başvuru yapabileceklerdir. Eğitim başlama ve bitiş tarihleri ile ilgili ayrıca İl Müdürlüğümüzce duyuru yapılacak olup, bu eğitimlere katılmak isteyenlerin İl Müdürlüğümüz duyurularını takip etmeleri gerekmektedir.” dedi.

KOSGEB tarafından başvurunun uygun bulunması hâlinde finansman sağlanacağını kaydeden Şahan; tarım, hayvancılık, eğitim ve spor sektörlerine destek verilmeyeceğinin altını çizdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim