Müdürü Yardımcısı Ahmet Çiçek, atık pillerin diğer atıklarla karıştırılmaması ve ayrı olarak toplanıp çevreye zararının engellenmesi gerektiğini hatırlatarak, “Diğer atıklarla birlikte doğaya bırakıldığında atık pillerin biz insanlara kadar ulaşan zararları vardır.” dedi.

Pillerin birçok metal iyonu içerdiklerini vurgulayan Ahmet Çiçek; cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt gibi insan vücudunda toksik etkileri bulunan bu metallerin, pillerin çevreye bilinçsizce atılmasıyla insana ve doğaya zarar verdiğine dikkat çekti.

Pillerdeki bu zararlı madde ve metallerin, doğaya bırakıldıklarında uzun süre yok olmadan kaldıklarını kaydeden Çiçek, “Gelişigüzel bir şekilde doğaya atılan piller sadece doğayı değil insanları da tehlike altına sokmaktadır. Zararlı maddeler nörolojik bazı hastalıklara yol açabilir, sinir sistemine zarar verebilir, kanser oluşturabilir, böbrek, karaciğer gibi organları olumsuz yönde etkileyebilir.” diye konuştu.

Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu Müdürü Muharrem Olukçu ise kampanyaya katkı sağlayan tüm öğrencileri tebrik ederek, “Günümüzde yaşanan bunca çevre sorununa rağmen duyarlı davranan bu minik kalplere, büyüklerin de iştirak etmesini diliyorum.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim