Çorum’da sadece 650 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğunu, uzun uğraşlar sonucunda Ankara yoluna sadece inşaatına 200 milyondan fazla para harcanarak 800 yataklı yeni bir hastane daha yapıldığını ve yakında açılışının gerçekleştirileceğini kaydeden Kocatüfek, “Mevcut 650 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 800 yataklı hastaneye taşınacak. Bu durumda ilimizin yatak sayısı sadece 150 artmış olacak. İnşaatına 200 milyon harcamak yerine 150 yataklı küçük bir ek bina yapılsaydı bu durumda daha az maliyetle yine aynı fayda sağlanacaktı” ifadelerini kullandı.
Bununla da kalınmayarak Göğüs Hastanesi’nin boşaltacakları Eğitim Araştırma Hastanesi’ne taşınacağını vurgulayan Kocatüfek, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Mevcut Göğüs Hastanesi’nin yıkılarak yenisi yapılacağı söyleniyor.
Bildiğiniz gibi Göğüs Hastanesi Bahabey'den 5-6 yıl önce yine trilyonlarca harcama yapılarak mevcut yerine taşınmıştı. Mevcut eğitim ve araştırma hastanesinde semt polikliniği tarzında birkaç poliklinik bırakacaklar.
Diş hastanesi için ne düşünüldüğünü şu ana kadar bilemiyoruz. Bahabey Caddesi’ndeki mevcut diş hastanesinin çok kıymetli yerinin akıbeti ise belli değil.
Yeni yatırımlar yaparak şehre bir şeyler kazandırmak yerine hastanelerin yerlerini değiştirmenin kime ne faydası var anlamak mümkün değil.
Çalışanlar içinde durum vahim. Herkes işine yakın yerde ev aldı kiraladı. Şimdi şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek zorunda kalacaklar ki mevcut alanda konut yok.7 gün 24 saat çalışan sağlık emekçileri için ulaşım ve güvenlik büyük bir sorun olacağa benziyor.
Ayrıca eğitim araştırma hastanesi Bahçelievler’deki tek devlet yatırımıdır. Bahçelievler için artı değerdir. Mahallenin değerini artırmaktadır.
Bu mahallenin sakinleri şehrin diğer ucundaki hastaneye tedavi olmaya nasıl gidecektir? Yine mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesindeki eski doğum ve satın alma binaları yıkılarak, yılların emeği ile yetiştirilen çam ağaçları kesilerek yerine Sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü, kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği, 112 komuta merkezi yapılacaktır.
Önerimiz şudur:
“MEVCUT HASTANEDE SAĞLIK HİZMETLERİ VERİLMEYE DEVAM EDİLSİN”
Mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi, devlet hastanesi olarak hizmet sunumuna devam etsin. Eski binalar yıkılsın. Zaman içinde ihtiyaca göre yenileri yapılabilir.
800 yataklı hastane, eğitim araştırma hastanesi olsun. Hastanelerde mutlaka ama mutlaka kreş olsun. Otopark sorunu çözümlensin.
“İLİMİZ İÇİN İKİ HASTANE FAZLA DEĞİL”
Çorum’dan küçük illerde 2 şer 3 er hastane varken üstelik bunlardan biriside tıp fakültesiyken hatta tedavi olmak için Kırıkkale Ankara’ya, Yozgat Kayseri ve Ankara’ya giderken, çevre illerden de hasta kabul eden ilimize 2 hastane fazla değildir.
800 yataklı yeni hastanenin alan sorunu olduğundan büyüme şansı yoktur.
Ama mevcut eğitim araştırma hastanesinin alanı geniş. Burası ilerde şehrimizin yüz akı gerçek anlamda bir sağlık kompleksi olabilir.”
(Taner ŞİMŞEK)

 
Editör: TE Bilisim