15 Temmuz darbe girişiminin Allah’ın yardımı ve Türk halkının üstün gayretiyle başarısız olduğunu kaydeden Orhan Sakınmaz, “Ancak bütün bunlara rağmen yaraları hâlâ tam olarak sarılamamıştır. 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, ülkede birlik ve beraberlik şuuru açısından önemlidir. Ancak işin seremoni faslının bitirilip sadede gelinmesi ve bir an önce sonuç alınması gerekiyor. Aksi halde iş sulandırılmış olmaktan öteye geçemeyecektir.” diye konuştu.

SP Merkez İlçe Başkanı Sakınmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“15 Temmuz herhangi bir tarih değildir. 15 Temmuz aynı zamanda Kudüs’ün işgal tarihidir. Siyonizm işi rastlantılara bırakmaz. Yine katil ABD’nin askeri uçakları hainlere yakıt ikmali yaparken yakalanmışlardır.

Bütün bunlar da gösteriyor ki katil ABD ve siyonist İsrail bu işin açıkça plânlayıcısı ve uygulayıcısıdır. Darbenin merkez üssüde İncirlik’tir. Gerçek mücadele ancak İncirlik’in kapatılmasıyla olacaktır. Biz Saadet Partisi ve Millî Görüş teşkilatı olarak asla kuklacıyı da unutturmayacağız.

15 Temmuz artık herkesin korku ve endişe içerisinde bekleyeceği değil, göğsünü gere gere sahip çıkacağı gün olmalıdır. 15 Temmuz’un bir milat olarak barış, kardeşlik ve birliğin tesis edileceği, terör destekçilerinin, vatan hainlerinin cezalandırılıp, mağduriyetlerin olmadığı, suçlu ile suçsuzların ayıklandığı, milletimizin yarınlara güvenle bakacağı bir gün olmalıdır. Bu ülke hepimizin, biz 15 Temmuz’u barışın, huzurun, kardeşliğin, adaletin tesisi için bir vesile olarak görüyoruz. Son olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve gazilerimize Yüce Mevla’dan şifalar diliyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim