Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Yüce Türk milleti tarih boyunca çok çetin savaşlar zor şartlar altında birlik ve beraberliğini ülküleri uğruna koruyarak bugünlere kadar gelmiştir. Er meydanlarında mağlup olanlar sinsi Bizans oyunlarıyla Türk devleti ile hesaplaşmak, onu yok etmek için her daim fırsat kollamışlardır. İşte bunlardan bir tanesi 15 Temmuz kalkışmasıdır. Bu coğrafyada Türk’ü istemeyenlerin, Türk devletini yok etmek, Anadolu’dan Türk’ü silmek, Türkiye’yi Suriye, Ankara’yı Şam yapmak isteyenlerin maşaları ile Türk Devletine kalkışmasının adıdır 15 Temmuz.

15 Temmuz unutmak tükenmektir. Milletin hafızasına kazınması gereken bir gün, kimlerin yıllarca cemaat görünümünde sinsi planlarını adım adım ihanete giden yolun kaldırım taşlarını döşediklerini acı bir şekilde hep beraber yaşadık ve gördük. FETÖ / PKK ve diğerleri hain şebekelerin inlerine girilmeli bu ihaneti yapan Türk devletini pazarlayan yapının mensupları Türk Hukuk sistemi içerinde sonuna kadar gidilmeli en ağır ceza ile cezalarını çekmelidirler.

Türk Büro Sen olarak 28 Şubat sürecinde Kızılay meydanında nasıl kesintisiz demokrasi diye eylem yapıp haykırmışsak 15 Temmuz’da yine meydanlarda üyelerimizden şehitler vererek darbecilere ve hainlere karşı dimdik duran bir sendikanın onurlu mensuplarıyız.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim