249 şehidin 12'sinin Çorum’dan olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, nüfusa göre oranlama yapıldığında en fazla şehit veren ilin Çorum olduğunu ifade etti. Bunun bir yönüyle bahtiyarlık vesile olduğunu kaydeden Başkan Külcü, bu toprakların “şehitler diyarı” olarak anılmaya başlayacağını dile getirdi.

Müzede yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Külcü, “Bu müzede sergi ve sinema olmak üzere iki salonumuz bulunacak. Okullardan kendi araçlarımızla getireceğimiz öğrencilerimize sergi salonunu gezdireceğiz. Sinema salonunda ise o gece yaşanan olayların görüntülerini çocuklarımıza izlettireceğiz. Burayı görmeden liseyi bitiren hiçbir evladımız olmayacak. Aynen Çanakkale ziyaretlerimizde olduğu gibi evlatlarımız burayı ziyaret edecek. Müzemiz dışarıdan gelenlere de açık olacak.” diye konuştu.

15 Temmuz’da yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenlere de değinen Külcü, “Geçmişte yapılan darbelerin hiçbirisinde bu milletin Meclisi bombalanmadı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı saldırıya uğramadı. Geldiler, yönetime el koydular. 15 Temmuz gecesinde ise iş nereye varırsa varsın, ülkenin idaresinde kim olacaksa olsun, öldürülmesi gereken kim varsa hepsinin öldürülmesine yemin edilmişçesine bir vahşet yaşandı.” dedi.

FETÖ elebaşının bir köpeğin sadakati kadar bu ülkeye sadakatinin olmadığını dile getiren Başkan Külcü, “Bir köpeğe ekmek verirseniz, beslersiniz o köpek size bir daha zarar vermez. Yüksek oranda da sadakati olduğunu görürsünüz. Aklı kendi aklı değil. Duyguları bu milletin duyguları değil. Çünkü Amerika’da esaret hayatı yaşıyor. Amerika’da onu orada babasının hayrına beslemiyor. Cumhurbaşkanımız 2011 yılında FETÖ’ye gel artık demişti. Gelmedi. Sahipleri oradan göndermemişlerdi. Böyle bir esaretin sonunda ABD’ye esaretin ve orda beslenmenin teslimiyeti olarak bu ülkenin evlatlarına bombaladılar, kurşunları yağdırdılar. Her şeyi hesap ettiler ancak milletin devletine, bayrağına sevgisini, sadakatini ve sevgisi ile her şeyin üzerinde Allah’ın iradesi olduğunu hesap etmediler. Herkesi dinlemişler ama sadece en çok ifade ettikleri ama en çok istismar için kullandıkları Allah’ı dinlememişler. Allah’ı dinleselerdi bu yaşananların hiçbirisi olmazdı. O kara geceden aydınlık bir sabaha ulaştık. Milletin basireti, gayreti, feraseti her şeyin üzerinde. Bununla birlikte onlarla aynı duyguları yaşayan insanlara ihtiyaç vardı. Cumhurbaşkanımız her zor zamanda olduğu gibi o gecede liderliğini ortaya koydu. Başbakanımız ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de o gece kendilerine yakışan vakarla milletimiz nasıl bir kader yaşayacaksa bizim kaderimiz de milletin kaderiyle aynıdır. Milletle devlet ve milletle mücadele etmeye devam edeceğiz dediler. Acıyla başladı. Kutlu bir gece olarak neticelendi.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim