İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından haftanın açılışı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu-Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.
Vatan savunmasında ebediyete intikal eden şehitler ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Hacı Ömer Atılgan yeni eğitim yılına başlarken heyecan içinde olduklarını, ‘Oku’ emri ile başlayan eğitim sürecimizin “Beşikten mezara kadar ilim öğrenin” mesajı ile hayatın sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin akıl olduğunu, aklı geliştirenin ise eğitim olduğunu belirten Atılgan, bunun için eğitim yuvalarının önemine değindi. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelesinin son halkası olarak görüldüğünü ama 15 Temmuz’da maruz kalınan saldırının bunun böyle olmadığını ortaya koyduğunu anlatan Atılgan, Ömer Halisdemir, Halil İbrahim Yıldırım gibi kahramanların da Hasan Tahsin, Nene Hatun, Sütçü İmam gibi bu memleketin bağrından çıkan kahramanlar olduğunu açıkladı. Atılgan, bugünün gençlerinin yaşanan ihaneti öğrenerek büyümesinin geleceğimiz için önemli olduğunu da belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Büyük, Milletvekili Ceylan ve Vali Kılıç’ın konuşmalarından sonra etkinlikler 7/F sınıfı öğrencisi Elif Sena Sönmez’in konuşmasıyla devam etti. 3/ C sınıfı öğrencisi Elif Betül Ulus’un “Okulumuz”, 6/C sınıfı öğrencisi Ayşegül Dügenci’nin “Yeni Ders Yılım” şiirlerini okuması ile devam eden programda Öğretmen Sefa Er yönetimindeki okul folklar ekibi Gaziantep yöresine ait oyunlarla büyük alkış aldı.
Tören Vali Kılıç ve beraberindeki protokol üyelerinin sınıfları gezerek, öğretmenler ve öğrenciler ile bir süre görüşmesi, öğrencilere ders kitapları ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz kitabının dağıtılması ile son buldu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim