Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programına katılan Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

Devlet Tiyatrosu Salonu’ndaki programa Vali Necmeddin Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanı Rasim Arı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Necmeddin Kılıç programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "O gece Çanakkale ruhunu yeniden yaşadık” dedi.

Türk milletinin devletinin bekası için seve seve can verdiğini ifade eden Kılıç, “En son Çanakkale'de yedikleri sillenin acısı halen yüzlerinde. Bu toprakları bize dar etmek istiyorlardı, bizi yok etmek istiyorlardı, bizi köle etmek istiyorlardı ama yürekleri yoktu. Bunun için içimize hainler devşirdiler. Bizim dilimizi konuşan, bizim elbiselerimizi giyen, bizim devletimizin verdiği maaşla aç karnını doyuran aşağılık insanlar devşirdiler. Ancak bir şeyi hesaba katmadılar; bayrağımız ne zaman solsa, düşmanlar ne zaman bayrağımızı indirmeye çalışsalar bayrağımızın kan istediğini anlıyorduk ve şehadete koşuyorduk” diye konuştu.

Darbeci askerlere karşı mücadelesiyle tanınan emekli Binbaşı Barış Dedebağı ve darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateşle şehit olan Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ, 15 Temmuz’da yaşanılanları anlattılar.

İstanbul Saraçhane'de darbecilerin açtıkları ateş sonucu iki bacağından vurularak yaralanan milli karateci İsmet Doğan da yaşananların unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Programın sonunda Valin Necmeddin Kılıç tarafından gazi ve şehit yakınlarına hediyeler verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim