Çorum Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çorum’a gelen Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Hürriyet meydanında konferans verdi.

Bugün yaşanılan krizin kapitalizm ve Siyonizmin krizi olduğunu dile getiren Dilipak, “Bu kriz bugünden yarına bitmeyecek. Emperyalizm Türkiye üzerinden İslam coğrafyasını işgal ederek bu coğrafyadaki madenleri sömürerek varlığını sürdürmek istiyor. Kapitalizm öyle bir düzen kurdu ki dünyadaki 62 patron dünya gelirinin yarısından fazlasına sahip. Dünya gelirinin yarısı sadece 62 patrona gidiyor. Bu patronların yarısı Amerika’da oturuyor, bir kısmı Avrupa’da diğerleri de dünyanın değişik bölgelerinde. Öyle bir düzen kurdular ki bir kişiye 40 pul, 40 kişiye bir pul. Böyle bir dünya sürdürülemez. Böyle bir dünyayı sürdürmek için savaşlarda çıkaracaklar terörü de finanse edecekler. Boş durmayacak bizi bize kırdıracak darbelerde yapacak. Bu düzen sona erdirilmedikçe darbelerde bitmeyecek. Şeytan fazla mesai yapacak. Sadece karanlığa küfrederek bu sorunu çözemeyiz” diye konuştu.

Kovaya su doldurmadan önce dibindeki deliğinin kapatılması gerektiğini ifade eden Dilipak, “Onun için dünya 5’ten büyük diyecek yeni bir nesil yetiştireceksiniz. Herkes için adalet özgürlük istiyoruz. Sadece Müslümanlar için değil herkes için bunu istiyoruz. Cehennemin ateşi Esed’in ateşinden daha yakıcı. Biz müslümanız Müslümancı değiliz. Birileri bizi dinimizden vazgeçirip kendi heva ve heveslerinin, kendi iktidarının taşeronu yapmak istiyorlar. Haksızlık kimden gelirse gelsin mazlumdan yana zalime karşı olacağız. İşi ehline vereceğiz. Yeni bir medeniyet kuracaksak sadece meslek edinmek için değil, dünyada ne olup bittiğini anlamak için de okuyacağız. Yeni dünyayı inşa edebilmemiz için yeni insanlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Herkesin inandığı gibi yaşayacağı düşündüğünü özgürce ifade edebileceği katılımcı, çoğulcu, şeffaf, insan haklarına saygılı yeni bir medeniyet kurmamız gerektiğini anlatan Dilipak, “Terör, darbeler ve savaş bizim bunu gerçekleştirmemizi önlemek için yapılıyor. Ya bunu gerçekleştireceksiniz ya bu iddiadan vazgeçeceksiniz. Efendilerin verdiği kadar yetineceksiniz. İslam coğrafyasının işgali için Amerika’ya ucuz asker olacaksınız. 15 Temmuz’da millet bu teklife hayır dedi. FETÖ kim ABD’nin taşeronuydu. Tek başımıza kurtuluşumuz yok. Bütün insanlığın hayrına olmayan bir çözüm önerisi bizin önerimiz olmayacak. Allah’ın rızasının tecellisinin vesilesi olacağız. Herkes için barış, adalet ve hürriyet talebiyle yola çıkacağız. Eskiden IMF’den 300 milyon dolar borç almak için 3 sene bekledik. Şimdi mazlumlara 7 milyar dolar harcıyoruz. Her ülkede ordu vardır devleti korur, her ülkede polis var milleti korur bizde bir millet var devletini korur, ordusunu korur, polisini korur. Dünyaya medeniyet nedir onu öğretir. 15 Temmuz’da sadece Türk milleti değil tüm dünya mazlumları umut kazandı. 15 Temmuz sadece FETÖ’ye kazanılmadı” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim