AK Parti Sözcüsü Ünal, “15 Temmuz'un yıldönümünde bir anma, hatırlama sembolü olarak tabii ki demokrasi nöbeti tutacağız. Bu millet 29 gün demokrasi nöbeti tuttu. Bunu da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlattı ve bitirdi. 15 temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın katılacağı demokrasi nöbetine katılacağız. O gece uyumayacağız. Dışarıda direnişin sembol mekanlarında olacağız. Biz sokakta demokrasi aramıyoruz” dedi.

15 Temmuz’un öneminin ne kadar itibarsızlaştırılmak istense de büyük olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, milletin nasıl bir destan yazdığını unutturmayacaklarını vurguladı.

Türk Milleti’nin o gece ölümüne kendi demokrasisini nasıl müdafaa ettiğini gördüklerini belirterek sokakta yok edilmek istenen demokrasinin 15 Temmuz’da kurtarıldığını, milletin Cumhurbaşkanına sahip çıkmasının aslında oyuna sahip çıkması olduğunu söyleyen Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bunu anlamalıdır. Hiç kimse bir takım kelime oyunları içine girmesin. Biz Gezi'de bir şey yaşadık. Gezi'de binlerce insan evet sokağa çıktı. On binlerce insanın sokağa çıkması üzerinden CHP meşru hükümetin meşruiyetini tartışmaya açtı.

Sandıkta seçilmiş meşru hükümet sokak hareketleri üzerinden meşruiyeti gündeme getirilmez. Bugün 10 bin kişiyle yürüyen CHP 20 milyon oy almış hükümetin meşruiyetini tartışmaya açıyor. Burada bir Don Kişot sendromu vardır. Yel değirmenlerini canavar zanneden bir kafayla karşı karşıyayız. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz.

11 Temmuz günü etkinliklerimize başlıyoruz. Bu takvimi 7 Temmuz'dan sonra detaylı paylaşacağız. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın katılacağı demokrasi nöbetine katılacağız. O gece uyumayacağız. Dışarıda direnişin sembol mekanlarında olacağız. Biz sokakta demokrasi aramıyoruz” dedi.

(haberler.com)

Editör: TE Bilisim