Öğle namazı öncesi okutulan mevlide Kaymakam Mitat Gözen, 15 Temmuz gecesi şehit olan Şehit Akif Kapaklı’nın oğlu Ömer Faruk Kapaklı, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Müftü İbrahim Köksal, mevlit sonrası vaaz kürsüsünden konuşma yaparak, şehitler için dua etti. Müftü Köksal yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığı organizasyonu ile bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Hepimiz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Şehitlerimize bir vefa borcumuz vardır. Bu vefa borcumuz münasebetiyle de 15 Temmuz şehidimiz Akif Kapaklı ağabeyimizin mezarını ziyaret ettik. Dualar okuduk. Rabbim ondan razı olsun. Sungurlu olarak hem hüznümüz hem de gururumuz vardır.

Vatan uğruna birçok evladımızın şehit verilmesinin ardından, bugün başlayan etkinlikler kapsamında şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ediyoruz. Camilerimizde Mevlid-i Şerifler okuyoruz. Hafta içerisinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ile ilgili çeşitli etkinlikler olacaktır. Özellikle Cuma günü Cuma namazından önce ülke genelinde şehitlerimiz için yapılan hatimler için dua yapılacaktır. Rabbim bu vatanımızı bizlere emanet eden şehitlerimiz rahmet eylesin. Bizleri de o şehitlerimize komşu eylesin.” dedi.

Ulucami’de öğle namazı öncesi düzenlenen mevlit programına çok sayıda vatandaş katılarak camiyi doldurdu. Camiye sığmayan vatandaşların bazıları avluda mevlidi dinledi.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim