Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş rehberliğinde öğrenciler Berkay Saatcı ve Bahar Salman'ın hazırlamış olduğu “İmplant Kaplamasında Alternatif Bir Model” adlı proje okula birincilik getirdi. Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi bu başarı ile Türkiye Finali’nde yarışmaya da hak kazandı.

Konu hakkında bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Saatcı, TÜBİTAK 2204 Liselerarası yarışmasına “İmplant Kaplamasında Alternatif Bir Model’ adlı proje ile katıldıklarını, Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş, Berkay Saatcı ve Bahar Salman’ın yarışmada bölge birincisi olarak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandığını söyledi.

Başarının Çorum’da sevinçle karşılandığını belirten Ahmet Saatcı, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Çalışkan, Okul müdürü Murat Öncül, öğrenciler, danışman öğretmen ve velilerle birlikte Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban’ı ziyaret etkinlerini de söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, heyeti makamında ağırlayarak başarılı öğrencilere plaket ve hediye takdim etti. 15 Temmuz Fen Lisesi’nin başarısının Çorum için değerli olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Çoban, Ankara’da yapılacak Türkiye finalinde derece beklediklerini, projede emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.

Okul Aile Birliği Başkanı Saatcı da okul yönetimi başta olmak üzere öğretmen Ali Altuntaş, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HİTÜ öğretim üyeleri, Başkent Üniversitesi ve Çorum Elitpark Hastanesi yönetimine teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim