Erol Olçok Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Vali Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutan Vekili Per. Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mustafa Ceylan’ın sunuculuğunu üstlendiği programda Akşemseddin Camii İmam Hatibi Hafız Sefa Kırcı tarafından Kuran-ı Kerim okundu. HİTÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Hitit Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın oturum başkanlığını üstlendiği panelde SETA Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Tatlıyer ve Araştırmacı-Yazar İdris Kardaş konuşmacı olarak yer aldı. ‘Unutmadık, Unutturmayacağız’ sloganıyla organize edilen panelde, 15 Temmuz darbe girişiminin altında yatan ekonomik, sosyolojik ve siyasi gerçekler ele alındı. Panelde söz alan diğer konuşmacılar da 15 Temmuz’la ilgili tahlillerde bulunarak yaşanan sürecin Türkiye ve bölgesindeki etkilerinden bahsettiler.

15 Temmuz gecesi ve sabahında yaşanan gelişmelerin anlatıldığı kısa film gösterimiyle devam eden programın açış konuşmasını Vali Kılıç yaptı. “15 Temmuz bir darbe girişimi değil, topyekün bir toplumu yok etme hareketidir” diyen Vali Kılıç, milli iradeye, demokrasiye ve halkın birlik beraberliğine karşı yapılan hain hain darbe girişiminin yine milletin şanlı direnişi ve tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı sayesinde başarısızlığa uğratıldığını kaydetti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin bir Haçlı seferi olduğunu söyleyen Rektör Alkan da bir yıl önce görünüşte sadece hain FETÖ’nün yapmış olduğu ama geri planında İslam ümmetini, birliğini hedef alan ve Hıristiyanlıkla ilgili olan bir hareket olduğuna inandığı ve neticesinde de çok büyük travmalar ve sorunlara yol açan bir süreci yaşadıklarını belirtti.

Panel sonunda şehit yakınlarına hediye takdim edilirken, hain darbe girişimi gecesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan sergi de Hitit Üniversitesi işbirliği ile görücüye çıktı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim