MÜSİAD Çorum Şubesi’nin geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında 15 Temmuz darbe girişime yönelik görüşlerini aktaran Köksal, “Biz MÜSİAD olarak milletimizin tarafındayız, demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz. Demokrasimiz için hain terör örgütlerinin karşısında hayatını kaybeden hiçbir canımızı unutmayacağız. Sadece 15 Temmuz’da değil nefes aldığımız süre boyunca şehitlerimizi anmaya, onların önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

15 Temmuz direnişinin dünyaya örnek olması gerektiğini kaydeden MÜSİAD Şube Başkanı Köksal şu görüşleri dile getirdi:

“Dünya bilmelidir ki 15 Temmuz; yaşlı, genç, çocuk demeden bir milletin kazandığı demokrasi zaferidir. Bu zafer dünyaya örnek olmalıdır. Demokrasi sokaktaki birkaç kişiyle değil, milletin kendisi tarafından korunur ve taçlandırılır. Darbe ve darbecileri sürekli besleyen siyasi ve toplumsal yapılar anlamalıdır ki, bu millet 15 Temmuz’da meşru Cumhurbaşkanı’na ve hükümetine sahip çıkmıştır. Demokrasiyi, o gün yürüyüp gittikleri gibi bugün de aynı yolda ilerleyenler değil, üniforma giyen asker kılıklı teröristlerin, tankların ve uçakların karşısında dimdik duranlar ayakta tutmuştur. Dâhili ve harici düşmanları tarafından, siyasi ve ekonomik olarak kuşatılmak istenen bu topraklarda bir meşruiyet krizi yaratma çabalarına; demokrasisine sahip çıkan bu kahraman millet prim vermedi ve vermeyecektir.

15 Temmuz’dan herkes için çıkan ancak bazı kesimlerce hala anlaşılamayan sonuç, bu milletin, yetkisini devrettiği meşru siyasi iradeye sahip çıkarak yönetime el koyduğudur.

MÜSİAD olarak biz de demokrasisine ve iradesine sahip çıkmanın verdiği gururla nöbete devam eden milletin yanında olacağız. Hem yurt içinde hem de yurt dışında 15 Temmuz etkinlikleri düzenleyeceğiz ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayacağız.

Yıl dönümüne yaklaştığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminin verdiği ekonomik zarara detaylı bir şekilde baktığımızda, bizi yolumuzdan alıkoymak isteyenlerin vermeye çalıştığı zararın ne denli büyük olduğu, Türkiye'nin bu hamleye nasıl direndiği daha iyi anlaşılacaktır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim