Rektör Reha Metin Alkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Yüzlerce insanımızın şehit ve gazi olduğu bu hain silahlı darbe girişimini millet ve devlet kenetlenmesi sonucunda, 16 Temmuz 2016 tarihinde hainlere göz açtırmayarak bertaraf edip zaferimizi ilan ettik, millet olarak yeni bir destan daha yazdık. Tarihte olduğu gibi hiçbir milletin, ülkenin ya da örgütlenmenin hain planlarının Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya, bölmeye ve parçalamaya gücü yetmeyeceğini dünyaya bir daha gösterdik. 15 Temmuz sadece bugün değil, gelecekte de bir demokrasi zaferi olarak anılacaktır.

Bu zor zamanda tüm illerimizde olduğu gibi Çorum ilimizde de darbe girişimine büyük tepkiler verilerek ortak bir milli düşünce ve şuur altında birleşilmiştir. Aziz Türk milleti atalarının mirasına sahip çıkmış, milli duygu ve düşüncelerle hareket ederek hain darbeye karşı yekvücut olmuştur. Bu ülkeyi bertaraf etmeye yeltenenlere karşı dimdik durarak sert bir şekilde cevap vermiştir.

Bu vesileyle milletimizin birliğine ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan insanlık dışı saldırıları şiddetle telin ediyor ve lanetliyoruz. Tarihimizde olduğu gibi bizleri ülkemizden mahrum etmek isteyecek harici ve dâhili şer odakları olmuştur ve olacaktır. Bizim bugün, dünden daha çok birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılmak suretiyle Türkiye olarak tüm gücümüzle el ele ve omuz omuza vererek hareket etmemiz gerekmektedir.

Kopmayan kardeşlik bağıyla asırlardır yaşadığımız bu vatan topraklarında, ülkemizin istikrarını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen kalleş saldırılara ve teröre karşı, kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki, menfur saldırılardan medet umanlar hain planlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklardır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim