Ceritoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin bir milletin küllerinden tekrar nasıl dirildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

15 Temmuz’un asla unutturulmaması gerektiğinin altını çizen Ceritoğlu, 15 Temmuz’un tüm maddesel kuramları ve teoremleri alt üst eden; et ve kemikten müteşekkil asaletin, demir ve miğferden müteşekkil ihanete karşı verilen asil mücadelenin ve kazanılan zaferin adı olduğunu vurguladı.

Ceritoğlu, mesajında şunları dile getirdi:

“Malazgirt’te, Mohaç’ta, Kosova’da, Çanakkale’de, kurtuluş mücadelemizde bizlere boyun büktüremeyenler bu gün bir kez daha bu asil milletin cengâverliğine şahit olmuş tarih bu milleti yine ve yeniden baş eğmeyenler olarak sinesine kazımıştır. Evet bu millet tarihin bile anlamakta güçlük çekmesine neden olan iman ahlak ve şuuruna haiz vatan ve memleket sevdalısı cefakar, vefakar ve İslâm’ın mihmandarı olan bir millettir. Başaramadılar, başaramayacaklar.

Batı her ne yaparsa yapsın, hangi ihanet emaresiyle bu ülkenin üzerine gelirlerse gelsinler bu milletin sinesinde eriyip gideceklerdir. Bu Millet her şeyi unutsa da ihaneti asla ve asla unutmayacaktır.

Şehitlerimizi tek bir lahza gazilerimizi tek bir an unutmadık unutmayacağız. Yüce Yaradan’ın dediği üzerine “Onlara Ölüler demiyoruz” bizde Şehitlik mertebelerin en yücesidir sadece biz bilemiyoruz” Rabbim tüm şehitlerimize Rahmet eylesin. Aileleri ve Milletimizin başı sağ olsun. Tüm gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum.  O gece bombaların altında milli iradeyi savunmak adına Meclisteyken kendi evlatlarımı ve milletimin yavrularını düşündüm bir an sonra bir hissiyat belirdi taa içimden korkmadım çünki Allahım ve Milletim vardı. Ve o gece bir millet yeniden uyandı.

Hülasa yeniden dirilişimize vesile olacak, birlik ve kardeşliğimizi pekiştirecek yek vücut olarak geleceğimizi daha emin bir şekilde belirleyecek tarihi günlerin arefesindeyiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim