Çorum'da yaklaşık 4 yıl Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yapan 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk, 1 yıl önce Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'na tayin istedi. Tayinin çıkmasının ardından kendisi dilekçe vererek Günaydoğu Bölgesi'ndeki terörle mücadele çalışmalarında görev almak istediğini belirtti. Bunun üzerine geçici görevle Cizre, Silopi, Şırnak ve Sur'daki operasyonlarda yer aldı. Evli 2 çocuk babası olan Öztürk, darbe girişimi sırasında bulunduğu Gölbaşı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda şehit düştü.

15 İNTİHARCIYI VAZGEÇİRMİŞ
Öztürk'ün acı haberi Çorum'daki mesai arkadaşlarını da yasa boğdu. Öte yandan Öztürk'ün Çorum'da çok sevilen bir polis olduğu, Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yaptığı sırada ise özellikle intihar girişimlerinde bulunan vatandaşlar için müzakereci olarak da görev yaptığı belirtildi. Şehit Öztürk'ün yaklaşık 15 intihar girişiminde bulunan vatandaşı ikna edip vazgeçirdiği belirtildi. Şehit Öztürk, Çorum'da son olarak 40 yaşındaki İlhan D.'nin, geçen yıl nisan ayında inşaat halindeki 8 katlı binaya çıkarak intihar girişiminde bulunması olayında görev yaptı. Olay yerine gelen şehit Öztürk, 4 çocuk annesi 38 yaşındaki Hülya D. ile uzun süre görüştükten sonra eşiyle barışması için ikna etti, ardından da İlhan D.'yi ile görüşerek intihardan vazgeçirdi.

EŞİ VE ÇOCUKLARI HABERİ ÇORUM'DA ALDI
Ayrıca şehit Öztürk'ün Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan eşi 48 yaşındaki Hatice Öztürk ve çocukları 13 yaşındaki Elif Ülkü ve 3 yaşındaki Ahmet Oğuz Öztürk de şehit haberini dün Çorum'da aldı. Şehit Öztürk'ün polis lojmanlarındaki evine gelen meslektaşları eşine ve çocuklarına taziyede bulundu. Şehit eşi ve çocuklarının cenaze töreni için memleketleri Rize'ye gittiği belirtildi. Ayrıca şehit Öztürk'ün bir hafta önce Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Özkara'nın kızının düğüne katılmak için kente geldiği belirtildi. Çorum'da iki gün kalan şehit Öztürk'ün daha sonra Ankara'ya gittiği ifade edildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim