Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla yurttaşlara 2 bin adet çam fidanı dağıtıldı.
Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen fidan dağıtımına yoğun ilgi gösteren yurttaşlar, daha fazla fidan alabilmek için âdeta birbirleriyle yarıştılar. 2 bin fidan yurttaşlar tarafından 15 dakika gibi kısa bir sürede kapışıldı.
Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, ağaç kesiminin engellenmesi ve toplumda ağaç dikme bilincinin artırılması amacıyla “Ağaç Kesme, Fidan Dik” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını belirterek, 2015 yılı boyunca toplam 10 bin fidan dağıtımı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yine bu yıl içerisinde yaklaşık 34 bin dekarlık bir alana toplam 3 milyon 500 bin fidan dikmeyi plânladıklarını belirten Orhan Çatalçam, Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Perşembe günü saat 11:00’de Samsun Yolu 30. Km.’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştireceklerini dile getirdi.
Perşembe günü ayrıca saat 19:30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda bir şiir ve müzik dinletisi düzenleyeceklerini bildiren Çatalçam, etkinliğe tüm Çorum halkını davet etti.


(Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim