Başbakan Binali Yıldırım’ın 15 bin öğretmen alınacağını açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen alımlarına ilişkin kriterleri açıkladı. Sözleşmeli öğretmenlerin alım kriterlerinden bazıları şöyle:
FORMASYON GEREKLİ
* Öğretmenliğe kaynak teşkil eden pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması gerekecek. KPSS’den, atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olması şartı aranacak.
* Yönetmelikte öngörülen şartları taşıyanlar, belirtilen süre içinde sözleşmeli öğretmen olarak atanmak üzere başvuruda bulunabilecek.
* KPSS sonucunda her alan için oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacak.
* Sözlü sınav konularının ağırlıkları; “Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü yüzde 25, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti yüzde 25, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yüzde 25, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yüzde 25” şeklinde belirlendi.
* Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.
* 65 yaşını dolduranların sözleşmeleri sona erecek.
* Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlara en fazla 20 tercih hakkı verilecek.
* Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak.
* Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak başarılı olanlar, talepleri halinde aynı okulda kadroya atanacak.
(Takvim)
Editör: TE Bilisim