Olay, Yavruturna Mahallesi Esnafevler 6. Sokak'ta meydana gelmişti. Bektaş Kışla ile Muammer U. (54) arasında para anlaşmazlığından çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüşmüş, kavga sırasında Muammer U. üzerindeki tabanca ile Bektaş Kışla'ya peş peşe ateş etmişti. 6 kurşun isabet eden Bektaş Kışla, olay yerinde yaşamını yitirmişti. Polis tarafından gözaltına alınan katil zanlısı Muammer U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Katil zanlısı Muammer U., Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, “Bektaş Kışla’ya 15 bin lira kredi çekerek verdim. Ancak, o bu parayı ne bana geri verdi ne de bankaya ödedi. Kendisinden zaman zaman bu parayı istedim, olay tarihinde arkadaşlarımla alkol almıştım. Hatta onun oyun oynadığı kahveye gidip selam vererek yanlarına oturdum. Çay, kahve içtim, daha sonra Bektaş Kışla’dan tekrardan borcunu ödemesini istedim, fakat o bana küfür etti. Orada kısa süreli kavga ettik, sonra ben aracımla oradan ayrıldım. Daha sonra aracımı otoparka park ettim. Bektaş Kışla ise beni takip etmiş. Aracımdan inmeden bana yumruk atıp küfürler etmeye başladı. Sonra aracına yöneldi ve aracından bir şeyler aldığını gördüm, ben de üzerimde taşıdığım silahı hedef gözetmeksizin 7 el ateş ettim, o sırada otoparkta kimse yoktu. Benim kendisini öldürme gibi bir kastım yoktu. Pişmanım” dedi.

Hazırlanan iddianamede otopsi raporu ile tüm dosya kapsamı bir bütün halinde değerlendirildiğinde, taraflar arasında alacak verecek meselesinden dolayı husumet meydana geldiği, Muammer U.’nun haksız tahrik altında öldürme kastı ile Bektaş Kışla’ya ateş ettiği, böylelikle şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair hakkında kamu davasının açılmasına yeterli delil elde edildiği, yeterince toplanan delil ve bilgiler doğrultusunda şüphelinin “kasten öldürme” suçu işlediği belirtildi. Davanın Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ileriki günlerde görüleceği öğrenildi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim