Karadağ mesajında, “Nasırlı elleriyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Çiftçilerin topraktan yalnızca kendi aşını değil, bir toplumun aşını, ekmeğini de çıkarttığını kaydeden Karadağ, “Evimizde kaynayan tencerede çiftçilerimizin de alın teri, emeği var” dedi.

Tarımın en önemli geçim kaynağı olan çiftçilerin, büyüyen ve gelişen Çorum’un ticari kimliğine büyük katkı sağladığını belirten Karadağ, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Ak Parti hükümeti olarak son 14 yılda Çorum’da 1,1 milyar lira tarımsal destek verdik. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Gübre ve yemde KDV’yi kaldırdık, mazot maliyetinin yarısını desteklemeye başladık. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımını ve üretimini 10 yıldır destekliyoruz. Genç çiftçilere hibe desteği sağlıyor, kırsal kalkınma destekleri ile tarımsal üretim tesislerinin kurulmasına % 50 hibe veriyoruz. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Çorum’a ayrılan tarımsal destek ödemelerini 14 yılda 4,3 kat arttırdık.

Çiftçimizi yüksek faiz yükü altında ezdirmedik, üretimin önünü açtık. Hayvancılık, sulama, sertifikalı tohumluk üretiminde faizsiz finansman dönemi başlattık, kredi faizlerini sıfırladık. Çorum’da son 14 yılda tarımsal kredi kullanımında 35 kat artış sağladık.

Tarım sektörü ilimizde, hem geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımız açısından hem de temel ve zorunlu bir ihtiyaç olan gıda ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir yere sahiptir. Tarımsal ekonomiyle kalkınma ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması için ise üretimin arttırılması gerekmektedir. Bunun içinde çiftçilerimizin her zaman desteklenmesine ihtiyaç vardır. Bu düşüncelerle memleketimizdeki tüm çiftçi kardeşlerimin çiftçiler gününü kutlar, bol hasatlı günler dilerim.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim