Bilim ve Sanat Merkezi civarında devam eden ağaçlandırma çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ağaçlandırma çalışmaları hakkında Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan Mesci’den bilgiler aldı.

Çorum’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını Türkiye’de ilk sıralara taşımayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Yemyeşil bir Çorum için aşkla çalışmaya devam ediyoruz. Mevsim itibariyle ağaç dikme mevsimindeyiz ve şu an şehrimizin muhtelif yerlerinde 13 bin ağacımızı toprakla buluşturuyoruz. Nitelikli ağaçlar bu ağaçlarımız ve şehrimizin yeşil dokusunu daha da güzelleştirecek” dedi.

“ÇORUM’DA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN

YEŞİL ALAN MİKTARI ARTIYOR”

“Mevcut parklarımızın sayısı 241 ve bunlara 6 park daha ilave ettik” diyen Başkan Aşgın, “İnşallah kısa zamanda bu parklarımızın da açılışını yapacağız. Böylece Çorum’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 16.6 m2’den daha da yukarılara taşımış olacağız. Yemyeşil, rengârenk, çiçeklerle donatılmış bir Çorum için aşkla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim