Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Orman Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı içerisinde Çorum’da 320 binden fazla fidan diktiğini söyledi.

Yapılan çalışmalarla 36 köyü 29 bin 70 adet ceviz, 69 köye 245 bin 921 adet badem, 5 köye 3 bin 735 adet dut, 15 köye 41 bin 681 adet gelir getirici (alıç, ahlat, mahlep) fidan olmak üzere toplam 125 köyde 320 bin 407 adet fidan dikildiğini anlatan Çorum Milletvekili Salim Uslu, “48 köyümüzde ise toprak işleme işleri bitirilmiş olup fidan dikimi ilkbaharda yapılacaktır. 2017 yılında 34 köyümüz gelir getirici fidan dikimi programına alınmışken girişimlerimiz sonucu bu sayı 173 köyümüze çıkartılmıştır” dedi.

13 BİN ADET CEVİZ FİDANI DİKİLECEK

Geçen hafta ziyaretine gelen Ak Parti Oğuzlar İlçe Teşkilatı’nın talebi doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonunda Oğuzlar 77 ceviz fidanlarından 13 bin adedinin toprakla buluşturulacağını söyleyen Salim Uslu, “Ayrıca Oğuzlar ilçemizde 2 köyümüzde 94 dekar arazide gelir getirici tür ağaçlandırılma çalışması da yapılmıştır. Yine girişimlerimiz sonucu Dodurga ilçemize yapılan mesire alanına 150 Bin TL ödenek gönderilmiş olup 1 Adet kır lokantası, 10 adet kamelya yapılmıştır” dedi.

TBMM İdare Amiri Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “Orman ve Su İşleri bakanlığımızın başlattığı '5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi' atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı daha verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve köylerimizdeki vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır. Bu alanların etrafının çevrilmesi, fidanların temini ve dikilmesi, 3 yıl boyunca bakımı ve masrafları orman teşkilatımız tarafından yapılmaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e teşekkür ederiz”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim