Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkez Yöneticisi ve Örgütlenme Sekreteri Fikret Çalağan, Türkiye’nin 12 Eylül’lü günleri yaşadığını söyledi.
Çalağan, sendikal faaliyet kapsamında ilimize gelerek, SES Çorum Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Eğitim Sen Şube Sekreteri Cemal Gülcihan ve Tarım Orkam Sen İl Temsilcisi Ali Türksel’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Çalağan, ülkenin adeta savaşın eşiğine geldiğini ifade ederek, iktidara yönelik her türlü toplumsal tepkinin baskı altına alındığını kaydetti.
Ülke gündeminin baş döndüren bir hızla değiştiğine dikkat çeken Çalağan, “Ama maalesef ki bu değişim iyilikten, güzellikten yana değil, daha çok baskıdan, daha çok anti demokratik uygulamadan, daha çok özgürlüklerin kısıtlanmasından, emeğimizin karşılığının daha çok çalınmasından, daha çok ölümlerden yana oluyor.
Her geçen gün daha fazla savaş ve şiddet sarmalına itilen Türkiye’de hepimizin yaşam güvenliğini tehdit eden gelişmeler artarak sürüyor. Ne yazık ki ülkemizde artık her vatandaş nerede, ne zaman bir kör kurşunun, bir canlı bombanın hedefi haline geleceğinin tedirginliği ile yaşıyor” dedi.
Savaşlar ve ölümler son bulsundan başka bir şey demeyen “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin ülkenin yüz akı ve vicdanı olduğunu belirten Çalağan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Son aylarda yaşananlara karşı yeterli tepkinin gelişmemesi karşısında insanlığın ölmediğinin, üniversitelerde hala özgür ve onurlu duruşa sahip yüzlerce akademisyen olduğunun kanıtı oldular. Barışa dair ses ve umut oldular. Akademisyenlere yönelik linç ve baskı tam da büyüyen bu sese ve umuda yönelik gerçekleşmektedir. Bu baskıya karşı duruşumuzu sürdürerek akademisyenlerin yanında olacağız.”

“İKTİDAR KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR”
Çalağan, IŞİD terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamların üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyledi.
Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara ve Sultanahmet’te yaşanan katliamların ardından iktidarın farklı toplumsal kesimleri suçladığını belirten Çalağan, “İktidar kendini aklamaya çalışıyor. Soruşturmaları tamamlamak yerine bize saldırıyorlar. Ankara’daki 10 Ekim Mitingi’ni düzenlediğimiz için KESK’i ve diğer emek ve demokrasi güçlerini hedef alıyorlar. Bu katliamların peşini bırakmayacağız. Dava sürecini takip edeceğiz” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim