Alapala Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Görkem Alapala; endüstri, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Alapala Grubu’nun en eski ve en bilinen firmasının 1954 yılında kurulan Alapala Makina olduğunu belirtti.

Kendi sektöründe dünyanın önde gelen iki firmasından biri olan Alapala Makina’nın, sahip olduğu gelecek vizyonu ile bu alanda liderlik için yarıştığını vurgulayan Görkem Alapala, 100’ü aşkın ülkede 600’den fazla anahtar teslim un fabrikası kurduklarını söyledi.

Üretiminin yüzde 95’ini ihraç eden ve “Türkiye’nin İlk 500 İhracatçısı” arasında yer alan Alapala Makina’nın her kapasitede anahtar teslim tesisler kurduğunu anlatan Görkem Alapala, “Firmamızın Almanya, Fransa, İtalya ve ABD gibi gelişmiş sanayi ülkeleri dâhil, dört kıtada 100’den fazla ülkede kurduğu çok sayıda anahtar teslim fabrika referansı bulunmaktadır. Son olarak Tahiti’de bir ada ülkesine un fabrikası kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Konusunda uzman kadrosu, yurtdışındaki temsilcilikleri, güçlü servis ağı ve yedek parça stoku ile müşterilerine en iyi satış öncesi ve sonrası hizmeti sunabilme kabiliyetine sahip Alapala Makina’nın en ileri CNC teknolojilerinin yardımıyla yüksek kalitede, yüksek performanslı makineler ürettiklerini aktaran Alapala, “Firmamızın ürün portföyü arasında yumuşak, sert ve durum buğdayı işleyen un değirmenleri, mısır unu değirmenleri, pirinç unu değirmenleri, yem değirmenleri, tüm ürünler için silo ve depolama sistemleri, tartma, taşıma ve paketleme sistemleri, un harmanlama sistemleri, endüstriyel çelik konstrüksiyon yapılar ve yedek parça bulunuyor.” diye konuştu.

AR-GE faaliyetlerini çok önemsediklerinin altını çizen Görkem Alapala, bu alandaki çalışmalarını aralıksız bir şekilde ve artırarak sürdüreceklerini kaydetti.

Makine ihracatında Türkiye 18.’si olduklarını dile getiren Alapala, “Önümüzdeki yıllarda diğer gruplarımızı da bu seviyelere çıkarmak istiyoruz. Gelecek 5 yıl içerisinde makarna üretimi için adımlar atacağız. Yakın bir zamanda ise Türkiye’nin en ileri teknolojisine sahip un fabrikasını kuracağız. Alapala Grubu olarak 2018 yılını ise 400 milyon TL. ciroyla kapatmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim