AKUT, “Gönüllülük” ve “Karşılıksız Yardımseverlik” ilkeleri ile çıktığı yolda; deprem, sel, yangın, heyelan, dağ ve doğa kazaları, trafik kazaları, sualtı ve su üstü arama-kurtarma operasyonları ile insanlığa umut olmaya devam ediyor.
Yaşam hakkına duyduğu saygı ile sadece insanlara değil, yardıma ihtiyacı olan tüm canlılara el uzatan AKUT gönüllüleri; evcil ve vahşi hayvan kurtarma operasyonlarıyla da adından başarıyla söz ettiriyor.
14 Mart 1996 tarihindeki resmî kuruluşuyla temel prensibi doğal afetlerde ve doğa kazalarında yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmak olan AKUT; 1999 yılında, Antalya’da sarp kayalıklarda günlerdir mahsur kalan keçileri için AKUT Antalya ekibinden yardım çağrısında bulunan bir çobanın talebi ile ilk hayvan kurtarma operasyonuna çıkmış ve başarılı bir sonuç almıştı.
Geçtiğimiz günlerde ise yine kayalık bir arazide 10 günü aşkın süredir mahsur kalan 4 keçiyi ipli sistem kurarak sağ salim indirmeyi başaran AKUT Marmaris ekibi, Dernek gönüllülerinin 1000. hayvanı kurtarmasını sağlamış oldu.
AKUT’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Derneğin bugüne dek gerçekleştirdiği 2238 operasyonda toplam 2382 insanın hayatını kurtardığı belirtilerek, ayrıca yapılan operasyonlarla da hayatta tutulan hayvan sayısının 1002’e ulaştığı bildirildi.
Açıklamada, “Bu vesileyle, 20. yılında, milletimizden gelen önerileri dikkate alarak, 5 temel değerimizden biri olan, ‘İnsan hayatına değer vermek’ ilkemizi, ‘Başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek’ olarak yenilemiştir. Diğer değerlerimiz; ‘Gönüllülük’, ‘Karşılıksız Yardımseverlik’, ‘Dürüstlük’ ve ‘Güvenilirlik’ olmak üzere, yenilenen ve kapsamı genişleyen değerlerimizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerine yer verildi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim