Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin bugünde yolumuzu aydınlatan bağımsızlık iradesini yansıtması bakımından bir milat olduğunu kaydeden Köse, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Nasıl ki, 100 yıl önce birbirine kenetlenerek, yokluk ve yoksulluk içerisinde dahi olsa tüm dünyaya örnek olacak bir destan yazdıysak, bugün de aynı kararlılıktayız. Kurtuluş mücadelesinin başladığı o yıllarda olduğu gibi bugünde zor günlerden geçiyoruz. Gençlerimiz işsizlikle, işçimiz, esnafımız, emeklimiz geçim derdiyle uğraşmakta, hükümetin yarattığı ekonomik krizin derin sancılarıyla boğuşmaktadırlar.

100 yıl önce olduğu gibi çıkış yolumuz, parolamız; bağımsız, üreten, özgür ve demokratik Türkiye’dir. Türk Gençliği bu mirasın öncü neferleridir. “Bütün ümidim gençliktedir” diyen, “cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren gençliktir” diyen Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine güvenini her fırsatta dile getirmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir.

Bizler de bu büyük mirasın gerçek sahibi gençlerimizle beraber, aydınlık, tam bağımsız Türkiye’yi, umutla, heyecanla, birlik ve beraberlik içinde kurma hedefindeyiz.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, 100. yılına gururla girdiğimiz Kurtuluş mücadelemizin başlangıcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim