Bünyesinde Sürmeligaz, Kargaz ve Çorumgaz gibi firmaları barındıran ÇEDAŞ Şirketler Grubu Genel Müdürü Kasım Kahraman, Karabük ve Safranbolu’nun ardından Eskipazar ilçesine de doğalgaz vermeye başlayacaklarını kaydetti. 
2009 yılında ilk çalışmalara başladıklarını ve aynı yıl gaz arzına Karabük’te başladıklarını ifade eden Kahraman, “O yıllarda insanlarımız biraz doğalgaz konusunda tedirgindi. Hatta ‘ Emekli şehrinde doğalgaz kullanılmaz ’diye sözler çıkmıştı. İlk doğalgazımızı huzur evine vererek o yıl sonuna kadar 100 bin nüfuslu bir şehirden toplam 453 abone gelmişti. 2 yıl sonra 4 bin nüfuslu olan Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde ise 860 abone gelmişti. Kurşunlu ilçesinde doğalgaz isteği ve arzusu Karabük’ten çok daha fazlasıydı. 2010 ve 2011 yıllarında Karabük’te ciddi orada talep oldu. Karabük ve Safranbolu’da şuan doğalgaz getiremediğimiz hiçbir alan yok. Sadece belli birkaç bölgemiz var. Burada imarlı bölge olmadığından sıkıntımız var. Bu bölgelere istesek te gaz veremiyoruz. İmar sorunu olmayan her yere doğalgaz verdik. Kısaca 453 abone ile çıktığımız Karabük’te bugün abone sayımız Safranbolu ile birlikte konut ve işyerleri ile birlikte 90 bine ulaştı. 10 yıl önce Karabük’e geldiğimizde hava kirliliği noktasında adeta göz gözü görmüyordu. Şimdi ise haddehanelerin tamamı doğalgaza geçti. Konutların tamamı geçti. Eski dönemdeki hava kirliliği kalmadı. Kömürle, tüple doğalgazı kıyaslayabilmek artık mümkün değil, çok korkunç fiyat farkları var. Doğalgaza zam geliyor ama 44 ay sabit fiyattan sonra zam geldi. Güncel fiyatlara baktığımızda diğer yakıtlarla kıyaslamayacak şekilde doğalgaz daha ucuz. Kent ekonomisine ciddi manada katkı sağladığımız gibi insanların da yaşam ve hayat standartlarını da iyileştirdiğimizi düşünüyorum” dedi. 
Kasım Kahraman, Karabük ve Safranbolu’nun ardından Eskipazar ilçesine de doğalgaz vermeye başlayacaklarını da kaydederek, “ Çalışmalarımız kapsamında Pazartesi gününden itibaren Eskipazar ilçemize de gaz vereceğiz. 2004 yılında ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmit, Eskişehir ve Bursa’da doğalgaz kullanımı vardı. Bunların dışında hiçbir yerde doğalgaz yoktu. 2004’ten bu yıla kadar ülkemizin tüm şehirlerine doğalgazın gitmesi noktasında yoğun bir çalışma var. Birkaç şehrimiz kaldı. Şehirlere doğalgaz gidince ilçelerden de talepler gelmeye başladı. Bunun için genel bir kriter vardı. 2013 yılında önce 10 bin ardından 2016 yılında nüfusu 20 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz verilmesi noktasında bakanlar kurulu kararı yayınlanmıştı. Eskipazar ilçesi nüfus bakımından 10 bin ve 20 bin olan ilçeler statüsüne girmiyordu. Yapılan yeni düzenleme ile boru hattının geçtiği ilçelere de doğalgaz verilmesi kararlaştırıldı. Bizde bu kapsamda çalışmalarımızı yaparak Eskipazar’da pazartesi günü doğalgaz vermeye başlıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları devam ettiğinden taşıma sisteme ile doğalgaz arzını yapacağız. İlk etapta şehrin yüzde 30’luk kısmına doğalgaz verilecek. 2019 -2020 yılında kalan yüzde 70’lik kısmını da tamamlayarak şehrin tamamının gaz arzını sağlamış olacağız” ifadelerinde bulundu. 
Öte yandan 2009 yılında 297 bin 920 metreküp doğalgaz’ın kullanıldığı Karabük’te geride kalan 10 yıl içinde Safranbolu ile birlikte 838 milyon 832 bin 247 metreküp doğalgaz kullanıldı. 

Editör: TE Bilisim