Seçim kampanyası döneminde en fazla karşılaştıkları şikâyetin su fiyatındaki yükseklik olduğunu belirten Belediye Başkanı Aşgın, “Aslında Çorum’daki ücretler çevre illere göre yüksek değil. Kuyulardan kullandığımız suyun maliyetini de eklersek sadece 1 milyon lira elektrik maliyetimiz var. Buna rağmen su fiyatlarının güncellenmesine ilişkin bir talep var. Biz de seçildiğimiz takdirde bu konuda iyileştirmeye gideceğimizi söylemiştik” dedi.

Aşgın, Tarife Komisyonu’nun meskenler için 0-10 ton arası yüzde 10, ticarethaneler için yüzde 10 indirime gidilmesi yönünde bir çalışma yaptığını belirterek, “CHP grubunun bu noktada bir şerhi var. CHP grubu konutlar için yüzde 15 indirim isterken, ticarethanelere indirim yapılmamasını istiyor. Böyle bir uygulamanın hakkaniyetli olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

CHP’DEN İTİRAZ

Aşgın’ın konuşmasının ardından söz alan Tarife Komisyonu’nun CHP’li Üyesi Uğur Soyocak, yapılan yüzde 10 indirimin 10 ton su harcayan bir konutta 0,20 kuruşa, oysaki fabrika, sanayi kuruluşları, yağlama-yıkama ve akaryakıt istasyonlarında 0,95 kuruşa tekabül ettiğini belirtti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim