Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Çorumpark önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, atılan sloganlar ve taşınan pankartlarla terör olayı bir kez daha lanetlendi.
Ankara patlamasında hayatını kaybedenlerin resimlerinin de taşındığı anma etkinliğinde Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, 10 Ekim davasının üzerinden aylar geçmesine rağmen halen bir arpa boyu yol alınmadığını söyledi. Yargının siyasallaşmada zirve yaptığını, Cumhurbaşkanı’nın, siyasi iktidar yetkililerinin her gün anayasayı ayaklar altına alarak yargıya “şunun yargılanması gerekir, şunların tutuklanması gerekir” dediği böylesi bir süreçte adalete güven duygusunun zedelendiğini ifade eden Kocatüfek, konuşmasında şunları dile getirdi:
“10 Ekim 2015’te Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık.
İşçiler, kamu çalışanları, işsizler, yoksullar, mağdurlar olarak sesimizi duyurmak için, Emek, Barış, Demokrasi taleplerimizi haykırmak için “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için Türkiye’nin dört bir yanından gelmiştik.
Ankara’da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu.
10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine yönelik bombalı saldırıda 101 arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, eşimizi, kızımızı, oğlumuzu yitirdik. 500’e yakın arkadaşımız, kardeşimiz, canımız ciddi yaralanmalarla hayatta kaldı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının üzerinden tam bir yıl geçti. Acımız taze, dipdiri. Yüreğimiz yanıyor, yüreğimiz kanıyor.
Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor. 
10 Ekim Emek-Barış-Demokrasi mitingimizi kana bulayan canlı bombaların ismini, yerini, yurdunu bilip patlayana kadar yakalamadıklarını itiraf edenler henüz hesap vermedi.
Çünkü katillerin, polisin kontrol noktalarını da geçerek Ankara’nın göbeğine kadar gelişlerine seyirci kalanlar henüz hesap vermedi.
Çünkü iktidar olmak için ölen insanların analarını seçim mitinglerinde yuhalatıp, ölenleri ıslıklayan fanatikler yaratan karanlığın bezirganları henüz hesap vermedi
Çünkü Ortadoğu’da ırkçı-mezhepçi çatışmanın fitilini ateşleyip, TIR’larla bu ateşe benzin taşıyanlar henüz hesap vermedi.
Çünkü 100’ün üzerinde arkadaşımızın kanı yerde iken anket yaptırıp, “Ankara saldırısı sonrası oyumuz yükseliyor” diyenler henüz hesap vermedi.
Çünkü Katliamın öncesinde her ne hikmetse ortada görünmeyen, ama katliamların ardından yaralılara ve anma törenlerine gaz atanlar henüz hesap vermedi.
Çünkü istifa edecek misiniz sorusuna gülerek “istifa edecek bir şey göremiyorum” diyenler henüz hesap vermedi.
“CANLARIMIZI ANMAMIZ BİLE YASAKLANDI”
Katliamda kaybettiğimiz canlarımızı anmak için tren garına giden arkadaşlarımız saldırıya uğradı, göz altına alındı, gaz bombalarına maruz kaldı.
Polis saldırıları sonucunda aralarında sendikamız Tarım Orkam-Sen Ankara Şube Başkanı Ercan Cömert’in bulunduğu çok sayıda arkadaşımız plastik mermi ile yaralanmış, SES MYK üyemiz Aylin Akçay ve en az 71 kişi gözaltına alınmıştır. Yine diğer illerde de onlarca gözaltı olduğu bilgisi basına yansımıştır.
Ama ne yaparlarsa yapsınlar en ufak bir demokratik tepkiye, mitinge ya da etkinliğe izin verilmemesinde kimin çıkarı varsa katliama da zemin hazırlayanların onlar olduğunu haykırmaya devam edeceğiz. Onlar unutturmaya çalıştıkça bizler unutturmamak için mücadeleyi yükseltmeye, onlar susturmaya çalıştıkça bizler sesimizi daha gür çıkarmaya, onlar savaşta ısrar ettikçe bizler barış için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödemeye devam edeceğiz.
10 Ekim katliamı öncesi ve sonrası geliştirdiği politikalar ile AKP iktidarı kendini ele vermiştir.
AKP tam bir yıldır on binlerce arkadaşımıza 10 Ekim etkinlikleri ve 10 Ekim katliamı nedeniyle gerçekleştirdiğimiz greve katılım nedeniyle soruşturmalar açtı, gözaltına aldı ve tutukladı. AKP adeta 10 Ekim katliamını kayıtlardan, dahası hafızalardan silmek istiyor. AKP 10 Ekim’e ilişkin neredeyse bir yıldır OHAL ruhuyla hareket ediyor. “
(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim