Alınan bilgiye göre Çorum’un Alaca İlçesi’nde meydana gelen kazada M.K. (24) yönetimindeki otomobil İsmailli Köyü istikametinden Alaca istikametine seyir halinde iken Bolatcık-Alaca karayoluna kontrolsüz olarak çıkan K.A.(21) yönetimindeki otomobille çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kazada araçlarda yolcu olarak bulunan Z.A (74) isimli şahıs hafif şekilde yaralandı. Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şahsın tedavisine başlandı.

İskilip’te meydana gelen kazada ise R.K. (44) yönetimindeki traktör İskilip/Yalak Köyü mevkiinde seyir halinde iken direksiyon hakimiyeti kaybederek devrildi. Kazada traktör sürücüsü ve traktör üzerinde yolcu olarak bulunan M K (74) isimli şahıs yaralandı. Yaralılar İskilip Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ilen tetkik ve tedavi İçin Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Osmancık’ta ise M.V K.(33) yönetimindeki otomobil Osmancık istikametinden Tosya istikametine seyir halinde iken Ardıç köyü Kumbel mevkiine geldiği sırada direksiyon hakimiyeti kaybetmesi neticesinde yolun sağında bulunan şarampole devrildi. Kazada otomobil sürücüsü ile birlikte araçla yolcu olarak bulunan M K.(53) ve B K.(5) isimli kişiler yaralanarak Osmancık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Çorum’dan Üyük köyü istikametinde seyir halinde bulunan R.Ş. (71) yönetimindeki otomobil Cemilbey yoluna kontrolsüz şekilde çıkan M.G. (41) yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada iki sürücü yara almazken araçta yolcu olarak bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar sevk edildikleri Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kargı Hacıhamza’da meydana gelen kazada ise iki kişi yaralandı. D-100 Karayolu üzerinde C.T. (23) yönetimindeki TIR, Tosya istikametinden Osmancık istikametine seyir halinde iken Hacıhamza köyü mevkiine geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek yan yattı. Kazada araç sürücü ile birlikte yolcu olarak bulunan M.K. (54) yaralanarak Osmancık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Merkez Elmalı Köyü’nde meydana gelen kazada da bir kişi yaralandı. M.A (52) yönetimindeki otomobil Elmalı’dan Çorum istikametine seyir halinde iken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Çorum-Samsun Karayolu üzerinde meydana gelen kazada ise 9 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre Çormu’dan samsun iline doğru aracı ile seyir halinde bulunan M.U. (21) isimli şahıs Eskici köyü mevkiinde kavşaktan manevra yaparken F.B (40) yönetimdeki otomobil ime çarpıştı. Kazada araç sürücüleri ile birlikte araçlarda bulunan E A.. M.U, I.Y, S.K, P.K, S.C ve T.K isimli şahıslar yaralandı. Yaralılar 112 servisi ile Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken, M.U. isimli sürücünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Çorum’dan Laçin istikametine seyir halinde bulunan M.A (61) yönetimindeki araç ise dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yoldan çıkarak tarlaya devrildi. Kazada araç sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çorum merkez Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki kazada ise M.G.(28) yönetimindeki 06 YCB 49 plakalı araç, S.K (42) yönetimindeki 19 UF 227 plakalı araçla çarpıştı. Kazada S.K. isimli bayan sürücü ile N.A (37) isimli kadın hafif şekilde yaralandı.

Çorum merkez Sapa köyünde yaşanan kazada ise 3 kişi yaralandı. Kırıkkale’den Çorum istikametine ilerleyen E.H.F. (56) yönetimindeki otomobil Sapa Köyü mevkiine geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek aynı yönde seyir halinde bulunan C.Ş. (39) yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Kazada araç sürücüleri ile birlikte B.Ş. (15) isimli geç yaralandı. Yaralılar sevk edildikleri Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Trafik kazalarıyla ilgili bilgi verilen Cumhuriyet Savcısının talimatı ile soruşturma başlatıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim