30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ile 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde adından sıkça söz ettiren Oy ve Ötesi Derneği, Sera Otel’de düzenlenen toplantıda Çorum’daki gönüllüleriyle buluştu.
Toplantıda; Oy ve Ötesi Derneği İletişim Koordinatörü Müge Murat ile İl Sorumlusu Av. Can Emre Kakaç, gönüllü müşahitlere eğitim verdi.
7 Haziran 2015 Seçimleri’nde Türkiye’deki oyların yüzde 62’sini gözlemlemeyi hedeflediklerini ve bu doğrultuda da 45 il ve 162 ilçede yapılandıklarını belirten Müge Murat, gönüllü üye sayısının ise 50 bine ulaştığını söyledi.
Derneğe kayıtların her geçen gün arttığını ifade eden Müge Murat, “Oy ve Ötesi olarak bizler, tamamen gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız genç bireyler olarak yola koyulduk. Seçimlerin Türkiye genelinde şeffaf ve demokratik bir biçimde gerçekleştiğinden emin olmak istiyoruz. Bu sebepten 1 oy bile bizler için çok değerli” diye konuştu.
Av. Can Emre Kakaç da, 7 Haziran Seçimlerinde gönüllü müşahitlerin sandık başında neler yapılması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim