Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Cafer Gökmen, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ülkenin dört bir yanında anlamına ve önemine uygun olarak, coşkuyla ve yaygınlıkla kutlandığını dile getirdi. Gökmen, “Bu kutlamalar, iktidarın bütün baskı ve şiddet politikalarına; terör saldırılarının yarattığı iklime rağmen; bazı sendikaların sınıf dışı, bölücü ve sınıfa ihanet olarak değerlendirilecek uygulamalarına rağmen başarıyla gerçekleşmiştir” dedi.
EMEP İl Başkanı Gökmen, işçi sınıfının uluslararası birlik-mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Gökmen, işçi, kamu emekçisi, işsiz, üretici köylü gibi her sınıfsal kesimden; kadın, erkek, genç, yaşlı her kuşaktan yüzbinlerin insanca yaşama ve çalışma koşulları, barış, demokrasi, laiklik ve özgürlük talepleriyle alanları doldurduğunu kaydetti.
AKP iktidarının çalışma hayatına dayattığı, köleliği pekiştirecek yeni düzenlemelerine; yaşama koşullarını daraltan ekonomik saldırılarına olduğu kadar savaş, baskı ve şiddet politikalarına karşı mücadelenin altının çizildiği bir 1 Mayıs yaşandığını belirten Gökmen, “Alanları dolduranlar dillendirdikleri taleplerle, iktidarın siyasi ve iktisadi politikalarına karşı tepkilerini açıkça göstermiştir. 1 Mayıs bu tepkileri gösteren kesimlerin, bundan sonra da bir mücadele birliği içinde olması gerektiğinin altını çizmiştir” ifadesini kullandı.
Türkiye’de siyasi iktidarların işçilere, emekçilere, demokrasi güçlerine alanları hep yasaklama eğiliminde olduğunu vurgulayan Gökmen, “Ancak alan yasaklarının delinmesi, gösteri hakkının kazanılması işçi sınıfı, emekçiler ve tüm ezilenlerin mücadelesiyle gerçekleşmiştir. Taksim alanı da 1 Mayıs alanı olarak kazanılacaksa bu perspektifle kazanılabilir. 1 Mayısların Çanakkale'de, Sakarya'da görüldüğü gibi sendikal rekabete kurban edilmesi de bu perspektifle engellenebilir.
Emek, Demokrasi, Barış güçleri olarak bu 1 Mayıs’tan demokrasi mücadelesini birleştirmek ve geliştirmek için yeni görev ve sorumluluklarımızla birlikte çıktık. Şimdi savaş, sömürü ve soygun politikalarını püskürtmek, tek parti diktatörlüğüne geçit vermemek ve demokrasiyi kazanmak için birleşik mücadeleyi büyütme zamanı” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim