1 Mayıs Tertip Komitesi, Cumartesi günü Eğitim-Sen Şube binası önünde buluşarak 1 Mayıs için bildiri dağıtımı yaptı. Gazi ve İnönü Caddesi üzerinde bildiri dağıtımı yapan Tertip Komitesi üyeleri, tüm emekçileri ve emek dostlarını kutlama etkinliklerine davet etti.

Tertip Komitesi adına bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, 1 Mayıs'ın Pazartesi günü Saat Kulesi Meydanında kutlanacağını bildirerek, "Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma biçimlerine karşı, insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal haklar istiyoruz." dedi.

Veldet, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ta alanlarda taleplerimizi haykıracağız. İlimizde DİSK, KESK, TÜRK İŞ tarafından oluşturulan tertip komitesinin çağrısı ile Çorum’daki dernekler, vakıflar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 11.00’da Pir Baba Çamlığı önünde buluşacağız. Buradan Saat Kulesi meydanına yürüyerek saat 12.00’de düzenleyeceğimiz mitinge, taleplerimizi alanda bir kez daha birlikte haykırmak için tüm Çorum halkını davet ediyoruz" dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim