Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, 1 Mayıs’ın işçi sınıfı ve tüm ezilenlerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirterek, “1 Mayıs “başka bir dünya” yaratmanın, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya kurmanın özlemidir. 1 Mayıs kapitalizm ve emperyalizmle mücadelenin simgesidir” dedi.
“Her sene olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ta hayatlarımızı yaşanmaz kılan sömürü düzenine karşı yaşamsal taleplerimizi savunacağız” diyen Kocatüfek, bugün saat 12.30’da Sağlık Müdürlüğü yanında Işıl İş Merkezi’nde toplandıktan sonra kortejdeki yerlerini alacaklarını duyurdu.
Yoğun çalışma temposuna, uzun saatlere yayılan nöbetlere, aşırı iş yüküne, görev dışı ve güvencesiz çalışma koşullarına, kadrolaşmaya, baskıya, mobbinge, yönetici ve hasta yakınlarından yönelen her türlü şiddete ve cinsel ayrımcılığa karşı yürüyeceklerini belirten Kocatüfek, “Emekçilerin, yoksulların ve tüm ezilenlerin eşit, özgür ve kardeşçe bir dünya kuracağına olan inancımızı ve kararlılığımızı haykıracağız. Savaşsız sömürüsüz bir dünya; eşit, özgür ve kardeşçe bir yaşam için 1 Mayıs alanında olacağız.
1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini fiili meşru hak mücadelesinin temsilcisi SES kortejine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim