Başta Şeker Fabrikası ve Karayolları işçileri olmak üzere çok sayıda işçi ve emekçi, özelleştirmeye, hak gasplarına, kadro talebinin yerine getirilmemesine karşı taleplerini dile getirirken, özellikle OHAL sayesinde grevlerin yasaklandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da tepki vardı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı miting için gruplar Pirbaba Parkı’nda toplandı. Türk-İş’e bağlı Şeker-İş üyesi işçiler “Şekeri satanı biz de satarız”, “Şekere uzanan eller kırılsın”, “Şeker vatandır vatan satılmaz” sloganlarını atarken, Yol-İş’e bağlı Karayolları işçileri ise “Hakkımız olan kadroyu istiyoruz” diyerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Yine Türk-İş’e bağlı sendikalardan Belediye-İş de mitinge kitlesel bir katılım sağladı.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen, BES, SES, Tüm Bel-Sen ve Tarım Orkam-Sen, DİSK’e bağlı Emekli/Sen, Sosyal-İş, Tüm Köy-Sen, CHP, EMEP, HDP, ÖDP, Çağdaş Avukatlar Derneği, Halkevleri, Halk-Lis ve Haziran Hareketi de pankartlarıyla alanda yerini aldı.

2016 ve 2017 1 Mayıs’ına göre kitlesel ve coşkulu bir şekilde kutlanan 1 Mayıs mitingi Saat Kulesi Meydanı’ndaki konuşmalarla devam etti.

Çorum 1 Mayıs Platformu adına ilk konuşmayı yapan Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, “OHAL sayesinde grevleri yasaklıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterirken, Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin de Çorum için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Kahraman’ın ardından DİSK/Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ve KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Gül de birer konuşma yaptı.

1 Mayıs mitingi, çekilen halayların ardından sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim