1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeni ile bir mesaj yayınlayan Kaya, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 Mayıs’ın çalışanların bayramı olarak kutlandığını hatırlatarak “1 Mayıs kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın, barış ve demokrasinin kutlandığı gündür” dedi.

Türkiye’de ilk kez AK Parti döneminde atılan adımlarla 1 Mayıs’ın “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kabul edildiğini ve resmi tatil ilan edildiğini kaydeden Kaya, “Geçmişte ne yazık ki 1 Mayıslar hep üzüntü verici olaylarla anılmış bu da toplumumuzda derin acılar bırakmıştır. Artık bu güzel günde böyle olumsuzluk ve şiddet görüntüleri yaşatılmamalı sağduyulu, şenlik ve şölen içinde kutlamalar yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaya mesajında şu görüşlere yer verdi; “Sendikalarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla işçi ve işveren kuruluşlarımızla ve tüm devlet organlarımızla bu acı olayların yaşanmaması için el ele vererek, ortak bir akılla hareket ederek ülkemize ve insanlık onuruna yakışır bir şekilde kutlama gayreti içinde olmalıyız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde, bu günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde çalışanlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını ve bu konuda atılacak adımları toplumun tüm kesimleri olarak içtenlikle ele alarak, değişik platformlarda tartışarak ve ortak çözüm yollarını bulmak, hepimizin üzerine düşen önemli bir görevdir. Tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sevgi, barış ve kardeşlik duygularının artmasına vesile olacak nice huzur dolu 1 Mayıslar diliyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim