TÜRK İŞ, DİSK, KESK’e bağlı sendikalar, avukatlar, partiler, sivil toplum örgütleri ve emek dostları olarak 1 Mayıs’ı talepleriyle, rengârenk bayraklarıyla ve türkülerle kutladıklarını belirten Gül, ülkenin OHAL koşullarında çok zor bir dönemden geçtiğini bilerek hareket ettiklerini söyledi. Büyük bir sağduyu ve özveri ile çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Gül, “Bizi bölmeye, ayırmaya ve terör saldırılarıyla, baskılarla, korku toplumu yaratmaya çalışanlara karşı birlik olduk. Dayanışma gösterdik.

1 Mayıs 2018 Komitesi bileşenleri olarak biz barış dedik, özgürlük dedik, adalet dedik, demokrasi dedik, OHAL’e, KHK’lara hayır dedik, güvenceli iş güvenli gelecek dedik, sömürüye yoksulluğa karşı insanca bir yaşam dedik. Şeker İş üyeleri ‘Şeker halkındır satılamaz’ dedi. Belediye İş üyesi işçiler, kadro alamayan Yapı Yol İş üyesi karayolları işçileri ‘güvenceli çalışma için kadro istiyoruz’ dediler. DİSK Emekli Sen üyeleri ‘Emeklilikte sefalete hayır’ dediler. KESK’liler ‘OHAL’siz bir Türkiye, KHK’lar gidecek biz kalacağız. İş güvenceme dokunma. Grevli gerçek toplu sözleşme. Baskı ve sürgünlere hayır’ dediler. Eğitim Sen üyesi öğretmenler ‘Meslek onurum ve iş güvencem için performansa, sınava hayır! Laik, bilimsel, kamusal, parasız eğitim!’ dediler.

Bu nedenle bugün, 2018 1 Mayıs’ındaki sesimiz ve mücadelemiz sadece emeğin değil aynı zamanda aklın, adaletin ve demokrasinin direnişi oldu” şeklinde konuştu. İşçiler, kamu emekçileri, aydınlar, işsizler, emekliler, kadınlar ve gençlerin olanca güçleriyle alanlara çıktığını ifade eden Gül, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Kimseden icazet almadan, kimseye sırtımızı dayamadan, sadece ve sadece işçilerin-emekçilerin örgütlü gücüne güvenerek sesimizi yükselttik.

Mitingimizin barış, kardeşlik ve coşku içinde geçmesinde emeği geçen sendikalarımıza, partilerimize, sivil toplum örgütlerine, 1 Mayıs coşkusunu ve umudunu halkımıza aktaran basın mensuplarına teşekkür ederiz.

Ayrıca 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak; 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle tüm basın çalışanlarına düşüncelerini özgür bir şekilde ifade ettikleri, kalemlerinin kısıtlanmadığı günler dileriz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim