Ülkemizde ilk kez 1909’dan itibaren kutlanmaya başlanan 1 Mayıs’ın, 12 Eylül döneminde resmî tatil olmaktan çıkarıldığını hatırlatan Salim Uslu, 2008 yılında ÇSGB Faruk Çelik, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve kendisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları toplantıda yeniden kutlanması yönünde görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Milletvekili Uslu, kutlama mesajında şu görüşleri paylaştı:

“1 Mayıs, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 22 Nisan 2009 tarihinde kabul edilerek, 27 Nisan 2009 Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 5892 sayılı yasayla resmî tatil olarak belirlenmiş ve ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Sendikalar, demokratik ortamın ürünü olan kuruluşlardır. Hükümetimiz, sivil toplumun önünü açmayı, sivil inisiyatifin demokratik süreçlere katılmasını her zaman önemsemiş; çalışma hayatının standartlarını yükselten birçok yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiştir. Yasal düzenlemelerin getirdiği olumlu hava, çalışma hayatına da yansımıştır.

Yıllardır Türkiye’de kavga, şiddet ve korkuyla anılan 1 Mayıslar, artık hükümetimiz ve girişimlerimiz sayesinde Emek ve Dayanışma Günü adı altında; ekmek, barış, hak ve onur mücadelesi olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl yine coşku ve neşeyle meydanları dolduracak ülkemiz için değer üreten tüm çalışanlarımızın Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, tüm işçi sendikalarına gösterecekleri sağduyu için şimdiden teşekkür ediyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim