Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 1 Kasım’da AKP ile millet arasındaki bağın daha da güçleneceğini söyledi.
AKP’nin 3. Bölge Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı Ankara’da yapıldı. Altınpark Anfa Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, AKP Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkan Yardımcıları Av. İsmail Yağbat, Av. Adem Oğuzhan Kaya, İlçe Belediye Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yerel Yönetimler başkanları katıldı
Toplantıda konuşan Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, Kurban Bayramı'nda 3 şehit verildiğini vurgulayarak, “Terör örgütü bayram da tanımadı. Terör örgütü panik atak geçiriyor. Hadi nerede kalmıştık, başa dönelim' diyemeyiz. Burada bir güvenlik açığı oluştu. Örgüt, süreci istismar etti ve ihanet etti. Onlara diyorum ki sürdürmek istesen de sürdüremezsin. Çünkü bu eylemlerle süreç sürdürülemez hale gelmiştir. Bu güvenlik açığı tamamen kapatılacak” dedi.
Toplantı ile ilgili olarak bir açıklama yapan AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, istişare etmenin, toplumu yöneten, yön veren insanların bir birbiriyle müzakere etmesinin inancımızın bir gereği olduğunu dile getirdi. AKP’nin de kurulduğu günden itibaren her konuda genel merkez ve teşkilatlarıyla istişare ederek bugünlere geldiğini ifade eden Bekiroğlu, “Bu konuyu en iyi ben bilirim, en doğru fikir benim fikrimdir; tek doğru vardır ve herkes bu doğruya uygun davranmak zorundadır gibi otoriter düşüncelerin esiri olmadan, ben yaptım oldu demeden, herkesin fikrini almaya çalıştık, işin ehli olana danışmadan, liyakat sahibi olan dostlarımızın düşüncelerinden yararlanmadan hiçbir adım atmadık. Sorunlarımızı birlikte tartışıp, dertlerimize birlikte çareler aradık. Zaten bizi farklı kılan en önemli özelliklerden biri de bu olmuştur. Kendi aramızda yaptığımız istişarelere ne kadar önem verdiysek milletimizle yaptığımız istişarelere de bir o kadar önem verdik. İşte bizi diğerlerinden farklı kılan çizgi tam da burasıdır, biz istişareyi milletimizle yapıyoruz” diye konuştu.
Siyaset yapan kimi isimlerin sadece konuşmak için konuştuklarını ve sözlerinin toplumda karşılık bulmadığını dile getiren Bekiroğlu, partilerinin 13 yılı aşkın süredir devam eden dik ve kararlı yürüyüşünün 1 Kasım’dan sonra da tek başına iktidar olarak devam edeceğini, gerek merkezi idarede, gerekse de yerel yönetimler noktasında Türkiye’nin kalkınması adına çok önemli hizmetlerin, yeniliklerin AKP hükümetleri tarafından ülkeye kazandırıldığını ifade etti.
13 yılda yapılan atılımlarla ülkenin kaderinin değiştirildiğini söyleyen Rumi Bekiroğlu, “Yüce Allah’ın yardımıyla ülkemizin kaderini değiştirdik. Ülke ve toplum olarak bugün geldiğimiz noktaya şükürler olsun. Yıllardır hasıraltı edilen sorunlara el attık. Demokratik ve ekonomik istikrarı sağladık. Türkiye’yi sözü dinlenir bir ülke haline getirdik. Bundan rahatsız olarak bir takım çevreler ülkemizde huzurun bozulması için yoğun çaba sarf ediyorlar. Ama yine de milletle aramıza giremeyecekler ve milletle olan bağımızın daha da güçlenmesine engel olamayacaklar” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim