Etnik kökenimiz, mezhebimiz, siyasi görüşümüz, dünyaya bakışımız farklı olabilir, ama biz hepimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıyız. Bu toplumun eşit, özgür ve aynı derecede onurlu bireyleriyiz. Tüm bu farklılıklarımız, ayrışma nedeni değil, tersine zenginliğimizdir.

Ezici çoğunluğumuzla, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ilkesine kopmaz bir biçimde bağlıyız. Bu, dünyanın en güzel coğrafyasında, bağımsızlığımızı, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, dostça, kardeşçe, barış içinde yaşamak, mutlu olmak, çocuklarımıza yaşanır bir Türkiye, güzel bir Çorum bırakmak istiyoruz.

6 Şubat 2016 tarihinde, “Gazeteniz ÇORUM HABER, Çorum’un en fazla morale ihtiyaç duyduğu bu dönemde, ‘Sevgililer Günü’nü, sevgililerin birbirlerine karşı olan duygularını da aşarak ‘Toplumsal Sevgi Günü’ne, bu haftayı da ‘Toplumsal Sevgi Haftası’na dönüştürmek istiyor” demiştik. 

14 Şubat’ı kapsayan haftayı Çorum’a özel “Sevgi Haftası” olarak kutlayabileceğimizi belirterek, “Herkesin birbirine sevgi ve saygıyla yaklaştığı, birbirini anlamaya, hoş görmeye çalıştığı, kin, öfke, nefret, kıskançlık, çekememezlik gibi insanı küçülten duyguların yerini, güzel duyguların, insan sevgisinin aldığı bir ortam oluşturabiliriz.” ifadesini kullanmıştık.

Ve çağrımızı şöyle sürdürmüştük: “Çorum böylelikle, altında kaldığı karamsarlık sislerini bir nebze olsun dağıtabilir, insanların psikolojisi pozitife dönebilir, geleceğe güven, umut ve inanç adına ibre artıya geçebilir. Haydi Çorumlular! Sadece iyilik ve güzellik düşünerek, olumlu ve yapıcı olarak bunu başarabiliriz.”

Bizim için bugün, yeni bir “Toplumsal Sevgi Haftası” başlıyor. Yarın ise sevgililerin günü…Eğer, barış içinde kardeşçe yaşama ve birlik-beraberliğimizden aldığımız güçle, iç-dış tüm zorlukların üzerine elele yürüme irademiz tamsa, o çok muhtaç  olduğumuz umut ışıklarını yakalayabilir, karanlıkları yırtıp atabiliriz.

Bugün, evde, işyerinde, sokakta, çarşıda, bulunduğunuz her yerde, insanlara sadece gülümseyin, içten gelerek ve kardeşçe, iyi duygular besleyerek…Sadece insan oldukları için…Aynı havayı teneffüs ettiğiniz, sizinle aynı toplumun bireyleri oldukları için…Göreceksiniz, çok şeyi değiştireceksiniz.