“Ham meyveyi kopardılar dalından…”

Karı gibi, gülmek, pis pis sırıtmak “erkek adama” yakışmaz denir. Her zaman asık suratla dolaşmak, sözüm ona ciddi olmak anlamına gelir. Çevresinde bulunan yakınlarına ciddiyet adı altında davranışlar sergilemek, karşılıklı konuşma ortamını ne kadar sağlayabilir? Bu davranış insanlar konuşa konuşa anlayışını bütünüyle yok eder.

Genelde çocukluk, gençlik yıllarını ağır baskılar altında yaşayanlar, güç sahibi olduklarında farkında olmadan intikam peşine düşerler. Kız çocuğu annesinden babasından, ağabeylerinden kısaca yakın çevresindeki güç sahibi olan herkesten bir şekilde baskı görmüştür. Gelin olup gittiği yerde geride bıraktığı yılları mumla arar hale gelmiştir. O kadının evine gelin getirdiğini düşünmek bile istemiyorum!

Bu anlayışla yetişen insanlar sokağa çıktığında farklı davranış içine giremezler. Yanımdakine baktın, korna çaldın, beni solladın, neden beni takip ettin? Meydan okuma hemen başlar:

“Aloo, bi durum mu var?”

Yüksek sesle küfürle başlayan tartışmalar, sonu ölümle bitebilecek kavgaların başlangıcıdır.

Gülmek için baştan sona argo sözler dolu fıkralar, dilden dile dolaşır. Aynı kişiler namus konusunda kimseyi konuşturmazlar. Fotograf paylaşım sitelerine iki tane mandalinayı yan yana koyup çektiğim bir fotografı “erotik” kategorisinde yüklemiştim. Yüzlerce izleyeni çıktı. Biliyorum ki beklediği fotografı göremeyenler, yani hayal kırıklığına uğrayanlar benim hakkımda neler söylemiştir; yazmaya gerek yok!

Yanlış anlaşılmalara yol açmasın diye çektiğim fotograların yerine internet ortamında bulduğum fotografları bir türkünün sadece bir dizesiyle paylaşmak istedim. Hakkımda hoş şeylerin söylenmeyeceğini biliyorum. Zaten beni önceden tanıdıklarını belirtip söze başlayanların sayısı az olmayacak.