Sanırım son yıllarda Trabzonspor’la oynanan ilk kupa maçı da dahil olmak üzere Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı hiç bu kadar dolmamıştı. Taraftar da ilk kez bu kadar maçın içinde oldu. Birkaç olumsuz durum dışında taraftar görevini yaptı diyebiliriz.

Maça gelince; rakip, Türkiye profesyonel futbol liglerinin en formda takımı olunca kazanamasa da kaybetmemesi önemliydi Yeni Çorumspor’un. İlk yarıda kora kor bir mücadele izledik. Aradaki kalite farkını Yeni Çorumsporlu futbolcular iki kişilik mücadele ederek kapattılar. Zaman zaman kalesinde tehlike yaşasa da skoru lehine çevirecek gol için önemli fırsatlar da yakaladı Yeni Çorumspor.

İlk yarıdaki futbolu görünce daha iyi bir ikinci yarı izleyeceğimizi düşünüyordum ama orta sahadaki boşluğu iyi gören Manisa FK’nın deneyimli teknik adamı İsmail Ertekin, ikinci yarıya forvet oyuncusu Zahit’in yerine Ferhat’ı sahaya sürünce Yeni Çorumspor orta sahada çok az olan etkinliğini tamamen kaybetti.

İkinci yarıdaki futboluyla gole yakın taraf Manisa Futbol Kulübü’ydü. 58.dakikada Osman’ın yaptırdığı penaltı 2.Lig’de ilk 5’e oynayan bir takımın savunma oyuncusuna yakışmayacak acemilikteydi. Maalesef Osman bu tür hareketleri zaman zaman yapabiliyor. Zaten penaltının golle sonuçlanmasıyla birlikte Yeni Çorumspor açısından maç bitti diyebiliriz.

Golden sonra Bahri Hoca’nın üç oyuncu değişikliğini aynı anda yapması bile işe yaramadı. Yeni Çorumspor orta sahayı tamamen rakibe kaptırdığı için pozisyon bulamadı. Birkaç cılız atakta da geriye dönüşlerde eksik kalınca Manisa ikinci golü bulmakta zorlanmadı. 85.dakikada Sinan’ın golüyle maç Manisa’nın 2-0’lük üstünlüğü ile tamamlandı.

Yenilgi nedeniyle hepimiz üzüldük tabi. Ama yapacak bir şey yok. Dedim ya, rakip Türkiye’nin en formda takımı. Şampiyonluğu da hak ediyorlar. Zaten, şampiyonluk için Manisa ve Samsunspor favori. Dün Çorumspor da dahil olmak üzere diğer takımlar şampiyonluk için havlu attılar diyebiliriz. Bundan sonra Play-Off potasında kalmak önemli.

Yeni Çorumspor çok zorlu bir periyotta yoluna devam edecek. Üst üste Sarıyer ve Amed maçlarını deplasmanda oynayacak olup, sahasındaki tek maçta Samsunspor’u konuk edecek. İlk yarıyı Kırklareli deplasmanında kapatacak. Bu periyodu mümkün olduğunca az kayıpla kapatmak lazım.

Stadın dolması ve ilk yarıdaki futbol artı hanesine yazılacağı gibi, ilk dakikadan itibaren küfürlü tezahürat ve hakemin başına yabancı madde atılması hoş olmadı.

Bir de, forma kampanyası var. Bugüne kadar satılan forma adedi bini bulmadı ama eminim ki, TSO ve ÇESOB başta olmak üzere, Çorum’un önde gelen lokomotif kuruluşları üzerlerine düşeni yapacaklardır.