Dünyayı kurtaracak yeni süper kahraman 11 yaşındaki İsveç’li iklim aktiviski Greta, Davos toplantısında, “Evimiz yanıyor, Dünyayı kurtaracak umut değil, aksiyondur “ diyerek zengin ülke temsilcilerine meydan okumuş.

Son zamanlarda milyonlarca yaşıtını (4 milyon) Cuma günleri okula gitmeyerek iklim değişikliği tehlikesi konusunda eyleme çağıran Greta, geçen hafta da Birleşmiş Milletler’de kürsüye çıkarak “Dünyamızın yaşadığı korkunç iklim krizini bütün gelişmiş ülkeler yarattı. İklim değişikliği konusunda “Ya harekete geçeceğiz ya da hep beraber yok olacağız” diyerek isyan ediyor.

ABD Başkanı Trump, Greta için,“Ne kadar da mutlu, geleceğe umutla bakan bir genç kıza benziyor” diyor. Greta, uçağa binmiyor, lüks otellerde kalmıyor, eksi 5 derecede yattığı çadırlarla, sarı yağmurluğu, sevimli örgülü saçıyla, çelikten iradesiyle ve peşine taktığı dört milyon yaşıtıyla yaşanan iklim krizine bütün dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.

ARILAR ÖLMESİN

Son yıllarda hem Türkiye'de hem dünyada meydana gelen arı ölümlerini dehşetle izliyoruz. Arılar, bal üretimi yanında çiçeklerdeki döllenmeyi sağlayarak meyve ve sebze oluşumunda verimi yüzde 75 oranında artırıyormuş.

Arılar olmazsa insanlık hormon kullanarak meyvelerin ve sebzelerin oluşmasını sağlamak zorunda kalacak. O zaman da GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) ürünleri tüketerek kansere davetiye çıkaracağız.

Arılar sadece bal yaparak değil, çiçeklerdeki polenleri taşıyarak insanlığın kıtlığa girmesini engeller. Albert Einstein; “Dünyadan arılar yok olursa insanlığın ömrü ancak 4 yıldır. Arılar ölürse, dünya büyük bir kıtlığa girecektir. Bu kıtlık sonucu da insanlık yok olacaktır.” demiş.

Türkiye dünyada bal arısı zenginliği ve bal üretimi bakımından Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyormuş. Türkiye, dört mevsimi yaşayan, dünyadaki en az 12 bin endemik bitkinin sadece kendisinde bulunduğu büyük bir ülkedir. Arıları ve arıcılığı koruyarak tabiatımızı ve geleceğimizi korumak ülkemiz için hayati bir sorundur.

TIRTILLAR DEHŞET SAÇMAYA DEVAM EDİYOR.

Geçen yıl İnegöl-Domaniç karayolu üzerindeki ormanlık alanda görülen tırtıl istilasının önüne geçilemiyormuş. Bu yıl da görülen kızıl kuyruklu tırtıl zararlısı ormanı adeta istila etmiş. Yaklaşık 25 hektarlık ormanlık alanda ağaç yaprağı kalmamış. Sadece kayın ağaçlarına zarar veren tırtılların ormanda yarattığı dehşet havadan görüntülenmiş. Gazetede gördüğüm manzara beni de dehşete düşürdü. Ormanlık alanın büyük bir bölümünde yeşil renkli görüntüden eser kalmamış.

Tüfekçikonak mahallesi muhtarı Hüseyin Ordu, tırtılların çok kısa bir sürede ormanın büyük bölümüne zarar verdiğini ifade ederek, "Bu böcekler burayı birkaç günde bu hale getirdi. Korktuk. Acaba ne oluyor diye endişelendik. Bu milyonlarca böcek nereden geldi, Helikopterler ile mi atıldı, yoksa doğal mı? Araştırılsın istiyoruz. 20 hektarın üzerinde bir alan bir haftada bu hale geldi. Bir ağaçta milyonlarca varlar. Özellikle gece yaprakları yedikleri sesler çok net duyuluyor" demiş.

KAZAKİSTAN DEVLET BAŞKANI NURSULTAN NAZARBAYEV DİYOR Kİ;

“ARAPLAŞARAK KAYBOLAN UYGARLIKLARI DEHŞETLE İZLİYORUZ.”

1-Köklü bir kültürü olan Farslar Arap değildir. Araplaştı.

2-Pakistan’lılar, Afganlar Arap değildir, Araplaştı.

3-Irak’lılar Arap değildir, Sümerlerin, Akatların, Babilleri torunlarıdır. Araplaştı.

4-Suriye’liler Arap değil, Süryani’dir. Araplaştı.

5-Mısır’lılar Arap değil, Antik Mısır medeniyetinin mirasçılarıdır, Araplaştı.

6-Kürtler Arap değil, Araplaştı.

7-Tunus’lular Arap değil, Kartacalı Anibal’ın torunlarıdır, Araplaştı.

8-Cezayir’liler, Libya’lılar, Fas’lılar Arap değildir, Araplaştılar.

9-Lübnan’lılar Arap değil, Fenikelilerin torunlarıdır. Araplaştılar.

10-Boşnaklar Arap değildir, İslamı kabul etmiş Sırplardır. Araplaştılar.

11-Osmanlılar Arap değildir, Araplaştılar.

12-Türk’ler Arap değildir, Atatürk Türk’leri özüne döndürdü ama hızla Araplaşıyorlar!

2 Ekim 2019