Yola şampiyonluk hedefiyle çıkan Çorum Belediye, ilk hafta sahasında Dersimspor, 2.hafta ise deplasmanda aldığı Manavgatspor yenilgileriyle hayal kırıklığı yaratırken, 3.haftadaki Tavşanlı Linyitspor maçı büyük önem kazandı. Çorum temsilcisi, zor da olsa penaltıdan bulduğu golle 1-0 kazanıp moral buldu.
Cumartesi olması ve hava sıcaklığının yanı sıra ilk 2 haftada alınan kötü sonuçlar nedeniyle Tavşanlı Linyitspor maçına Çorumlu sporseverler fazla ilgi göstermedi.
Çorum Belediye, düşmemeye aday gösterilen takımlardan biri olan TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında o kadar kötü bir futbol sergiledi ki, kimin ne yaptığı, nerede oynadığını çözemedik. En önemlisi, futbolcularda kazanma hırsını, takım ruhunu göremedik.
Pozisyon bulmakta zorlanan Çorum Belediye’nin Tavşanlı Linyitspor karşısında gol bulması için ya penaltı olması, ya kendi kalelerine gol atmaları gerekiyordu. Öyle de oldu. 80.dakikada Linyitspor’un 5 numaralı savunma oyuncusu Muhammed Serdar yaptırdığı gereksiz penaltıyla 3 puanı Çorum Belediye’ye hediye etti.
Haftalar ilerledikçe toparlanması gereken Çorum Belediyespor, aksine kötüye gidiyor. Futbolcuların sahada mücadele edecek güçleri yok. Dolayısıyla, top Belediyespor’da iken, boşa çıkıp pas isteyen yok, herkes kaçak oynuyor. Duran toplarla ilgili bir çalışma yapılmış belli, ama uygulamada ciddi sıkıntılar var.
Maçta ilk yarı genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Çorum Belediye rakip kaleyi ilk kez 36.dakikada Hakan’la yokladı. Hakan, Belediyespor’un bu ilk tehlikeli fırsatından yararlanamadı
Genelde olduğu gibi, kanatlardan da etkili olamayan Belediyespor, kapanan Tavşanlı Linyitspor savunmasını aşamadı.
Belediyespor’un ikinci yarıda toparlanacağını umuyorduk ama olmadı. Tavşanlı Linyitspor 51.dakikada Berkay, 60.dakikada da Onur’un uzaktan şutlarıyla kaleyi yoklarken, kaleci Fatih başarılıydı. Belediyespor’da 56.dakikada Eşref Koçak’ın yerine Turgay’ın girmesi bile takımı ateşlemeye yetmedi. Turgay, geçen sezonun son haftalarındaki performansından çok uzak. Yine 62.dakikada oyuna giren Emrah da bir katkı sağlamadı. Gölgesine bile çalım atıyor.
Bitime 10 dakika kalmış, Belediyesporlu futbolcular halen kendi yarı alanlarında hazırlık pasları yapıyorlar. Sanki takım galip durumda. Futbolculardan kimse sorumluluk almıyor.
İki takımın da 1’er puana razı görünümde oynadığı dakikalarda, Çorum Belediye hiç beklemediği bir penaltı kazandı. Atışı kullanan Turgay, topu ağlara gönderdi ve takımına 3 puanı kazandıran oyuncu oldu.
Belediyespor ilk 3 haftadaki futboluyla hiç umut vermedi. Bırakın şampiyonluğa oynamayı, son 4 takımın düşeceğini göz önünde bulundurursak, bu gidişle ligde bile zor kalır.