Liglerde 2017-2018 Sezonunun başlangıç tarihlerini aylar önce belirleyip duyuran Türkiye Futbol Federasyonu, maalesef henüz kontenjanla ilgili bir açıklama yapmadı. Eğer konuşulduğu gibi 1992 doğumlu futbolcular kontenjan kategorisine girecekse, başta Çorum Belediyespor olmak üzere birçok takım kotayı doldurmak üzere. Daha önce de dediğim gibi, bu yönetim tarzıyla Türk futbolunun ilerlemesi ve söz sahibi olması mümkün değil. Futbol Federasyonu için varsa yoksa Süper Lig ve 1.Lig. Diğer ligler Federasyon’un umurunda bile değil. Göz önünde olmaları nedeniyle tüm yoğunluk Süper Lig ve 1.Lig’e veriliyor. 2.Lig, 3.Lig ve Bölgesel Amatör Lig’e göre daha iyi durumda. Ama 3.Lig ve Bölgesel Amatör Lig tam bir bataklık ve skandallar yuvası. Planlamalarını doğru yapan ve iyi yönetilen kulüpler üst liglere çıkıyor. Ama yapamayanlar bataklıkta debelenip duruyor.

***

Çorum Belediyespor’da transfer çalışmaları sessiz ama derinden devam ediyor. Geçen sezona göre bomba sayılabilecek transferler ve iddialı açıklamalar yok. Ama, bence bu sezon doğrusu yapılıyor.

Bugüne kadar dış transferde alınan futbolculardan soru işareti diyebileceğimiz kimse yok. Genelde genç ve gelecek vadeden oyuncular alındı veya kiralandı. Bunların arasına ağabeylik yapacak birkaç önemli futbolcu transfer edilmesiyle Belediyespor’un geçen sezondan daha iyi olacağına inanıyorum.

Bugüne kadar yapılan transferlere bakılırsa, yeni sezonda hücum yönü daha güçlü bir takım izleyeceğimizi söyleyebilirim. İyi bir kaleci, iki sağ bek, iki stoper, iki orta saha ve bir forvet daha alınırsa alternatifli bir kadro ortaya çıkacak. Bu da, Çorum Belediyespor’u başarıya götüren en önemli etkenlerden biri olacaktır.